News

INEVITABILUL s-a produs. Alina Gorghiu cere demisia lui…

Senatoarea liberală de Timiş Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că PNL a prezentat o moţiune simplă pe tema justiţiei, considerând că ”demisia ministrului Tudorel Toader este acum singura posibilitate pentru a opri această ofensivă împotriva justiţiei”. Practic, Gorghiu cunoscută pentru nenumăratele ori în care îi cerea demisia fostului premier Ponta pentri orice, acum și-a schimbat ținta.

Este ceva de râs având în vedere că legile nici măcar nu sunt în Parlament, ci este vorba doar de niște propuneri. Ca și cum nu era destul, Alina Gorghiu chiar recunoaște acest lucru.

‘Este un demers preventiv, încă legile nu sunt în parlament, dar propunerile sunt atât de grave, încât nu puteam sta pasivi, nefăcând nimic. Am declarat deja că în Guvernul PSD se minte cu lucruri grave, referindu-mă atunci la dezminţirile venite din partea Comisiei Europene, care a spus că este surprinsă că în presa românească se discută despre faptul că propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost cunoscute de Comisie”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

loading...

În altă ordine de idei, referindu-se la audierea, săptămâna viitoare, în Comisia juridică a ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Viorel Ilie, parlamentara a spus că PNL se teme că PSD va continua cruciada pe care o duce împotriva justiţiei şi va vota împotrivă pe o cerere ”firească”, cea de începere a urmăririi penale, ”deja vorbindu-se de prigoană politică, ceea ce nu e în regulă”.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a reamintit că în perioada 18 – 21 septembrie va veni în România o misiune a Comisiei Europene de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) iar pe agenda discuţiilor cu autorităţile de la Bucureşti se va afla modalitatea de numire a procurorilor-şefi ai principalelor parchete, codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate şi raportarea parlamentului la solicitările de ridicare a imunităţii aleşilor.

”Vizita va avea în vedere un spectru larg de probleme legate de parlament, cum sunt conduita şi integritatea parlamentarilor sau situaţia solicitărilor de ridicare a imunităţilor. În acest context, sunt de neînţeles motivele pe care le-ar putea avea Liviu Dragnea pentru a susţine în guvern un ministru aflat într-o asemenea situaţie care afectează credibilitatea întregului cabinet. În parlament nu se votează asupra vinovăţiei sau a nevinovăţiei, ci pentru ca justiţia să se apuce de treabă într- un caz sau în altul”, a detaliat senatoarea.

loading...
To Top