News

Inspecția Judiciară, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre controlul la DNA

Sunt multe de verificat la instituția condusă de Laura Kovesi. Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a anunțat că Inspecția Judiciară a decis să prelungească controlul pe care îl efectuează la Direcția Națională Anticorupție (DNA) până pe 25 august. Motivul invocat: volumul de activitate previzionat de inspectori îl depășește pe cel real.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că, din informaţiile pe care le are, controlul Inspecţiei Judiciare cu privire la activitatea Ministerului Public va fi finalizat pe data de 11 august.

Ministrul a subliniat că acest grafic a fost stabilit de Inspecţia Judiciară, alături de obiectivele controlului, şi nu de către el.

loading...

„Eu nu am făcut decât scrisoarea de solicitare a controlului de fond, care nu fusese făcut de 10 ani de zile. Eu am auzit că au fost 176 de controale, dar sunt din ălea, punctuale”, a spus Toader, citat de News.ro.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat luni că a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice activitatea managerială la DNA şi la Parchetul ICCJ, unde de zece ani nu au mai fost făcute evaluări.

„Am sesizat Inspecţia juidicară a CSM pentru a face evaluări de fond privind activitatea managerială la DNA, pe de o parte, şi la Ministerul Public, Parchetul ICCJ, pe de altă parte pentru că la cele două autorităţi nu au mai fost făcute evaluări de fond privind activitatea managerială din 2007. (…) Zece ani de zile o instituţie să nu fie verificată, evaluată nu ştiu dacă este tocmai în regulă, motiv pentru care am sesizat Inspecţia Judiciară, verificările sunt în curs de desfăşurare, aştept cu interes concluziile evaluării”, a afirmat ministrul.

El şi-a exprimat speranţa că evaluările de management vor arăta „că nu avem o justiţie selectivă” şi că se respectă cronologia soluţionării, în funcţie de cea a înregistrării cauzelor.

loading...
To Top