News

Întâlnire Hans Klemm – Mihai Tudose

Premierul României, Mihai Tudose, urmează să aibă marți, 8 august, o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Potrivit unor informatii oficiale, cei dor vor discuta despre alocarea de 2% din PIB pentru apărare.

Premierul Mihai Tudose a avut și în iulie, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. După întrevedere, Guvernul a precizat într-un comunicat că premierul a avut la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, agreată de comun acord.

loading...

Potrivit sursei citate, Tudose a dat asigurări că Guvernul va continua Parteneriatul strategic cu SUA și a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic.

„Cele două decenii de Parteneriat strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre țările noastre, relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei și că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat la acea vreme Tudose, la întâlnirea cu ambasadorul SUA.

Conform comunicatului, un punct important al discuțiilor l-a reprezentat modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România și SUA de pe noi baze.Se actulizeaza…

loading...
To Top