Întâlnirea lui Sebastian Papaiani cu Traian Băsescu a fost una umilitoare pentru marele actor
Life

Întâlnirea lui Sebastian Papaiani cu Traian Băsescu a fost una umilitoare pentru marele actor

Pe vremea când Traian Băsescu era primarul Capitalei, Sebastian Papaiani a ieșit la pensie la vârsta de 62 de ani din cauza unei legi care trăgea cortina mult prea devreme peste marii artiști. Aceasta l-a revoltat pe îndrăgitul maestru care a încercat să vorbească cu actualul președinte al țării în încercarea de a remedia situația. Despre acel moment, a povestit și marele actor pentru DC News.

Sebastian Papaiani a părăsit teatrul la 62 de ani, când „o directoare de la Teatrul Odeon şi-a permis să îl pensioneze”.

„Am fost la Traian Băsescu. Pe vremea aceea, era primar. Mi-a dat un răspuns incredibil. <<Păi la mine veniți? Mergeți la sediul dumneavoastră>>. Și i-am spus că de acolo vin pentru că cei de la Teatrul Odeon m-au dat afară. Instituția despre care vorbesc depindea de Primăria București. Din acest lucru rezultă că Traian Băsescu era atotputernic. Pe atunci, așa mă iubea și mă aprecia pe mine Primăria București. Avem și noi câțiva actori care mai sunt în viață și… vor ajunge să fie îngropați și vor fi uitați așa cum s-a întâmplat cu Dem Rădulescu, Amza Pelea și mulți alții”, a declarat Sebastian Papaiani pentru DC News.

Chiar dacă a ieșit la pensie la vârsta de 62 de ani, marele actor a mai jucat și pe scenele unor mari teatre din țară.

loading...

Actorul Sebastian Papaiani a murit marți dimineață, în jurul orei 07:00. Maestrul avea 80 de ani și, în ultimul timp, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

Mircea Diaconu a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că în spatele umorului, Papaiani era un om revoltat:

“În spatele umorului, câteodată, mai ales când vorbeam lucruri serioase, era atât de revoltat, atât de supărat și îndurerat de cum ne comportăm, ca nație. Sigur, tot cu umor spunea lucrurile astea, dar în spate se afla o revoltă uriașă. Și a plecat cu aceste sentimente. Acești oameni pleacă dincolo nefericiți.”

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });