News

Întreține România SCANDALUL DIPLOMATIC cu Rusia? Ce declarații s-au făcut

Scandalul diplomatic cu Rusia pare că nu se mai sfârșește. Nici declarațiile care se fac de ambele părți. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a acuzat luni că situaţia generată de interdicţia de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una „deliberată” ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia. Şi spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informaţia că va survola teritoriul României şi a pus şi harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăţi în relaţiile dintre România şi Rusia”, a spus Teodor Meleşcanu, luni, la Antena 3.

„A vrut să demonstreze că sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiţi demnitari care sunt pe lista neagră şi care nu au voie să călătorească sau să tranziteze teritoriile ţărilor membre ale Uniunii Europene nu funcţionează”, a adăugat el.

Ministrul român a arătat că faptul că Dmitri Rogozin a ales să se afle într-o aeronavă civilă dovedeşte că a fost deliberată toată această operaţiune.

loading...

De cealaltă parte, vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin a calificat interdicţia ca avionul în care se afla să survoleze spaţiul aerian al României drept o provocare deliberată. Oficialul a făcut declaraţii în acest sens sâmbătă seara, la postul de televiziune „Rossia 24″.

Amintim că, vineri, 28 iulie, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană, pe motivul că acesta are interdicţie de zbor în spaţiul Uniunii Europene. În avionul companiei S7, care efectua zborul Moscova-Chișinău, se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii. Aeronava a fost nevoită să aterizeze la Minsk. Ulterior, Rogozin a revenit la Moscova.

„Consider că aici sunt implicate mai multe părţi… Este vorba în primul rând de grupul mafiot care se află în spatele guvernării din Moldova şi care este conştientă de faptul că are acum probleme cu legea — pentru ei era important să fie de aceeaşi parte a baricadei cu Occidentul. Anume aceştia au pus la cale provocările împotriva artiştilor noştri, pacificatorilor”, a declarat Rogozin la „Rossia 24″.

„Pe de altă parte este România, care a devenit acum în mod evident o marionetă a SUA şi care, contrar simţului realităţii şi intereselor sale de securitate, a amplasat pe teritoriul său sistemul de apărare antirachetă”, a mai adăugat vicepremierul rus.

loading...
To Top