Ioan Sîrbu, acuzat de plagiat şi aflat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu, este candidat PNL la Camera Deputaţilor
News

Ioan Sîrbu, acuzat de plagiat şi aflat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu, este candidat PNL la Camera Deputaţilor

Foto: evz.ro

Generalul Ioan Sîrbu, acuzat de plagiat şi aflat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu, este alegerea PNL Argeş la Camera Deputaţilor, pentru „un Parlament de profesionişti integri“. Potrivit Adevărul.ro, originar dintr-un sac sărac din Gorj, după cum singur declară, generalul Ioan Sîrbu nu are nici în clin, nici în mânecă cu judeţul Argeş unde va candida. Practic, el a fost impus organizaţiei PNL Argeş de la Bucureşti.

Românii merită un Parlament de profesionişti integri. Este unul dintre sloganurile de campanie ale PNL pentru a câştiga încrederea românilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Numai că mulţi dintre cei puşi pe liste de liberali au carenţe serioase tocmai la criteriul integritate.

loading...

La Argeş, PNL „defilează“ cu un general în rezervă luat în vizor de procurorii anticorupţie. Este vorba de generalul de brigadă Ioan Sîrbu, fost comandant al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ (SUUMC) şi fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei. Generalul Ioan Sîrbu, care este numărul 2 pe lista PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor, a intrat în atenţia DNA în octombrie 2014.

Procurorii au fost sesizaţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care le-a cerut să facă verificări privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Sîrbu ar fi achiziţionat în mod abuziv un aparat de reconstrucţie dentară în valoare de 200.000 de euro, care n-a fost utilizat nici măcar o dată de medicii militari. Nu sunt singurele controverse legate de generalul Sîrbu. Medicul militar a fost acuzat şi că a plagiat o lucrare, dar şi că a intrat ilegal la facultate, fără să dea concurs.

Generalul Ioan Sîrbu, care promite dublarea salariilor medicilor şi analize gratuite dacă va fi ales deputat, este autorul celebrelor epurări de la Spitalul Militar, din anul 2006, când nu mai puţin de 15 medici, şefi de clinici, cu toţii universitari de renume, au fost trecuţi forţat în rezervă. Printre aceştia se numără adevărate somităţi medicale, precum prof. dr. Benone Cârstocea – fost şef al Clinicii Oftalmologie, conf. dr. Penelopa Marinescu – fost şef al Clinicii Chirurgie Plastică Reconstructivă şi Arsuri, prof. dr. Mihai Bana – fost şef al Clinicii de Urologie, Petre Brătilă – fost şef al Clinicii de Ginecologie, prof. dr. Ioan Nedelcu – fost şef al Clinicii Dermatologie, prof. dr. Ioan Ţintoiu – fost şef al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei etc.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });