News

Iohannis a câștigat. Directorul SIE Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat

Directorul SIE Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţie, a confirmat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. Klaus Iohannis a acceptat demisia, conducerea SIE urmând să fie asigurată de Silviu Predoiu.

Nu este tocmai o surpriză deoarece presa a scris cu doar câteva luni în urmă despre tensiunile dintre Klaus Iohannis și Mihai Răzvan Ungureanu.

loading...

În luna iunie, surse din PSD au povestit pentru EVZ cum s-au certat preşedintele Klaus Iohannis şi directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când şeful statului i-a cerut acestuia demisia.

Potrivit acestor surse, preşedintele Iohannis l-a chemat pe şeful SIE la Cotroceni înainte de scandalul Kovesi-Black Cube, ocazie cu care a avut loc o discuţie foarte tensionată. Mai exact, Iohannis i-a reproşat lui Ungureanu că nu îl ajută cu nimic, că scade în sondajele de opinie şi că nimeni nu pare interesat de acest subiect. Tot cu ocazia acestei discuţii s-a pus şi problema românului răpit în Burkina Faso, iar în această discuţie, MRU s-a enervat şi a bătut cu palma în masă.

După întâlnirea tensionată de la Cotroceni, preşedintele Iohannis i-a dat un sms lui MRU şi i-a solicitat acestuia demisia. Şeful SIE i-a răspuns tot printr-un sms în care a afirmat că a analizat ce i-a solicitat preşedintele, că nu consideră că există o problemă de natură instituţională şi că nu are de ce să îşi dea demisia, au precizat surse din PSD pentru EVZ.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top