News

Iohannis aberează. Toader s-a prins: Rolul meu nu este sa comentez ce spune presedintele

Joi dimineata presa a relatat faptul ca Tudorel Toader ar fi in concediu. Informatia era, intr-adevar pe surse, asa ca  ministrul Toader a spus intr-o interventie la Europa Fm ca este falsa stirea.

„Absolut neadevarat (ca de azi sunt in concediu, n.red.). E o informatie gresita. Astazi la 08:30, am intrat intr-o sala de sedinta la o judecatorie (judecatoria Urziceni, n.red.). Voiam sa vad de la program, pana la procedurile de desfasurare a sedintei de judecata, iar acum sunt in deplasare catre un penitenciar. Eu am spus de multa vreme ca nu am luat si nu iau concediu”, a spus ministrul.

Cum de miercuri de la pranz ministrul a fost atacat de unii, aducandu-i-se acuzatii grave, jurnalistul Europa FM a incercat sa obtina o reactie. Jurnalistul Europa FM a insistat si l-a intrebat pe ministru despre reactia presedintelui Klaus Iohannis, care a calificat propunerile sale drept un atac la adresa Justitiei.

„Nu trebuie sa le apreciez eu (reactiile aparute dupa prezentarea sa, n.red.). Propunerile de modificare a legilor privind justitia sunt in continuare cel mai dezbatut pachet de legi, pentru ca pana la urma reformeaza una din ele trei puteri ale statului. Eu am pus in dezbatere liniile directoare pe care vreau sa le modific”.

loading...

„Chiar si aceste linii directoare cum le numiti dumneavoastra au generat reactii. Presedintele Iohannis spune ca e un atac la adresa statului de drept. Nu puteti sa nu comentati aceasta reactie…”, a spus realizatorul radio.

„De ce sa nu pot sa nu comentez? Este o pozitie oficiala, chiar daca sub forma unui comunicat de presa. Rolul meu nu este sa comentez ce a spus presedintele sau alte autoritati”, a fost raspunsul oferit de ministrul Justitiei, potrivit zire.com.

Acesta si-a incheiat interventia, reiterand care va fi parcursul proiectului: zilele urmatoare trimite la CSM forma finala spre avizare, apoi il prezinta in Guvern si il trimite la Parlament daca va fi aprobat de Executiv.

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat proiectul de lege prin care vor fi modificate Legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari controversate pentru procurori si judecatori.

loading...
To Top