News

Iohannis, al doilea atac la Guvern în două zile. Ce a putut să mai spună

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, cu privire la măsurile în domeniul economic anunţate de Guvern, că este nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Declarația a fost făcută de Iohannis la cel mai mare exercițiu militar NATO.

„Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. Ceea ce am vrut să transmit şi cred că a fost destul de clar este că avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate”, a spus Iohannis, după ce a participat la exerciţiul Saber Guardian 2017 care a avut loc la Cincu.

El a subliniat că schimbările frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui.

„Ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar şi omul simplu vor să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate. Cu toţii ne dorim creştere economică, dar nu prin măsuri care sunt nepregătite sau slab pregătite, în niciun caz nu vom obţine acest obiectiv. Deci, încă o dată, predictibilitate, stabilitate – acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, indiferent ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze”, a conchis şeful statului.

loading...

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis și vineri, într-un mesaj, că, indiferent cât de ambiţios ar fi, niciun program de guvernare nu are dreptul să contravină cerinţelor esenţiale de stabilitate şi predictibilitate de care economia are nevoie.

„Îmi face plăcere să transmit felicitări reprezentanţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, în acest context special al aniversării unui sfert de secol de activitate a Consiliului IMM-urilor din România. În toată această perioadă, economia noastră a progresat împreună cu şi prin intermediul întreprinderilor mici şi mijlocii”, a spus Iohannis.

Mai departe, şeful statului a vorbit despre execuţia bugetară din prima jumătate a anului, dar şi despre recentele măsuri anunţate care ar afecta mediul de afaceri.

„De exemplu, în ciuda creşterii economice record de 5,7% pe primul trimestru şi a expansiunii considerabile a consumului, execuţia bugetară de pe primul semestru al anului 2017 consemnează serioase rămâneri în urmă în privinţa colectării veniturilor – care sunt cu aproape 6 miliarde lei sub nivelul programat, fapt ce a atras creşterea deficitului bugetar cu cca. 4,4 miliarde lei doar în luna iunie”, a spus Klaus Iohannis.

loading...
To Top