News

Iohannis are 170.000 de lei pe an, pe care-i poate cheltui cum vrea! Ce este „fondul Presedintelui”

Presedintele Klaus Iohannis beneficiaza anual de o suma importanta de care poate dispune oricand (in anul respectiv), insa doar in anumite conditii.

Klaus Iohannis beneficiaza de un fond special, prevazut in bugetul anual si de care dispune exclusiv. „Fondul presedintelui” reprezinta, conform legii, o suma de bani de care beneficiaza Presedintele Romaniei, cel al Senatului, al Camerei Deputatilor precum si Prim Ministrul, iar acesta se aproba anual prin buget, in limita maxima a 500.000 lei.

loading...

In cazul lui Klaus Iohannis, fondul Presedintelui este, in 2016, in valoare de 170.000 lei (37.000 euro), iar seful statului poate cheltui oricat din acesti bani pentru ajutoare materiale catre populatie (cazuri de deces, boala, etc), recompense, contributii la actiuni umanitare si burse, etc.

De asemenea, Iohannis poate apela la contul lui special pentru a oferi cadouri angajatilor sau jurnalistilor acreditati la Palatul Cotroceni, pentru a cumpara coroane de flori sau chiar pentru a oferi „tratatii” in zilele speciale (de Ziua Copilului, pentru colindatori, etc).

De cand a ajuns la Cotroceni, Iohannis nu a depasit bugetul alocat pentru acest fond, care a fost de exact 170.000 de lei. De altfel, actualul presedinte nu este cunoscut ca un sef cu mana prea larga fata de angajatii sai sau fata de invitati. Pe de alta parte, Iohannis a trimis cate o coroana de flori atat personalitatilor care au decedat, precum si victimelor din Colectiv, potrivit stirilekanald.ro.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top