Iohannis: Avem nevoie de o guvernare responsabilă și să decuplăm clientela de la banul public
News

Iohannis: Avem nevoie de o guvernare responsabilă și să decuplăm clientela de la banul public

Prezent la lansarea strategiei Guvernului „România competitivă”, preşedintele Klaus Iohannis a spus că solicită Executivului ca strategia de dezvoltare să vizeze nu doar dimensiunea economică, dar şi priorităţile României în actualul context european.

Preşedintele României a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că proiectul de ţară trebuie să aibă în vedere un model de dezvoltare economică sustenabilă, o guvernare responsabilă, decuplarea clientelei de la banul public prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei.

Klaus Iohannis a mai spus că România a depăşit cu bine tranziţia, procesul de aderare la UE şi criza economică, astfel încât acum, la zece ani de la aderare, se impune mai mult ca oricând un proiect de ţară, care să se bazeze pe un model de dezvoltare economică sustenabilă. „S-au făcut multe strategii, dar au rămas pe hârtie, în diverse sertare guvernamentale”, a mai spus Iohannis.

loading...

Din perspectiva proiectului de ţară, în opinia lui Iohannis, România are nevoie de „o guvernare responsabilă, realistă, consecvenţă pe cale reformelor, transparenţă, decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Şeful statului a mai afirmat că proiectul de ţară trebuie să includă şi regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat că viziunea de dezvoltare economică la care lucrează Guvernul va fi o bază de plecare a discuţiilor despre proiectul de ţară.

”Viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu şi pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de ţară. Altfel spus, proiectul acesta de ţară coordonat de domnul preşedinte şi care va implica şi partidele politice şi alte instituţii cu rol în acest proces de gândire va avea o abordare generală legat de ceea ce-şi propune România pentru anii următori, ceea ce va defini România, ce vrea România să dezvolte şi cum vrea să fie percepută în Uniunea Europeană. Şi acest proiect de ţară va avea şi o componentă economică. Ceea ce noi am propus este ca discuţia pe această componentă economică să pornească de la acest document pe care noi îl vom prezenta mâine şi îl vom supune dezbaterii publice”, a explicat şeful Guvernului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });