News

Iohannis, campanie electorala in judeţele Harghita şi Covasna

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, marţi, în campanie electorala în judeţele Harghita şi Covasna pentru cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională.

În cadrul vizitei, şeful statului va participa la o dezbatere cu autorităţile locale, va vizita Complexul Monahal Şumuleu Ciuc, căminul ”Sfântul Ştefan” din Miercurea Ciuc, fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, iar la finalul zilei va lua parte la un ceremonial militar la Mausoleul de la Mărăşti, în judeţul Vrancea.

„Marţi, 18 iulie, preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi în vizită în judeţele Harghita şi Covasna. Au trecut mulţi ani de când un şef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două judeţe din centrul ţării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoaşterea problemelor locale, identificarea realităţilor zonei, dar şi a elementelor care ţin de viitoarea dezvoltare regională”, a anunţat, în urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

loading...

Mădălina Dobrovolschi a precizat că şeful statului va participa la o dezbatere cu autorităţile locale ce va avea loc la Consiliul Judeţean Harghita, în Miercurea Ciuc, eveniment la care vor participa peste 300 de aleşi locali, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene. Dezbaterea poartă numele „Coerenţă şi transparenţă, exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna” şi se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administraţia locală din judeţele Harghita şi Covasna, identificarea domeniilor cu potenţial de dezvlotare în această zonă, dar şi a modului în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ.

„Cele două judeţe, e bine de subliniat, au un potenţial extraordinar de dezvoltare, dar trebuie identificate condiţiile care vor face posibilă această dezvoltare. (…) Temele care vor fi abordate în cadrul acestei dezbateri: infrastructură, activităţi economice şi forţă de muncă la nivel local, capacitatea de colaborare prin intermediul clusterelor şi asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, turismul şi potenţialul de dezvoltare din această zonă”, a arătat Dobrovolschi.

Dezbaterea este organizată de Consiliul Judeţean Hraghita în colaborare cu Consiliul Judeţean Covasna.

loading...
To Top