Iohannis – Mircosoft. Nistorescu aruncă în aer imaginea președintelui anticorupt
News

Iohannis – Mircosoft. Nistorescu aruncă în aer imaginea președintelui anticorupt

Jurnalistul Cornel Nistorescu pune punctul pe i într-un scandal care schimbă total imaginea pe care și-o dorește președintele Iohannis, de om impecabil și fără de pată. Vorbim aici despre dosarul Microsoft și denunțul lui Gabriel Sandu. Anticoruptul României n-a zis nimic despre toate acestea. De ce?

loading...

”Au trecut deja cinci zile de cînd a apărut denunţul fostului ministru Gabriel Sandu. De la primele ore am rămas cu ochii pe site-uri, agenţii şi ziare. Va ieşi Klaus Iohannis sau măcar pupăza din tei, care să anunţe că preşedintele este şocat, că solicită aprofundarea de urgenţă a dosarului „Microsoft“ şi toate măsurile posibile pentru recuperarea pagubelor. Ceas cu ceas aşteptarea mea s-a topit în van şi Anticoruptul României n-a zis nimic.

M-am gîndit că o fi pe drum spre Sibiu, că o fi la un grătar cu consulul onorific pe la domeniul acestuia, că ce ştiu eu ce, n-o fi aflat (deşi sunt convins că DNA-ul i-a pus la dispoziţie tot denunţul în cauză şi i-a dat în sinteză – preşedintele se plictiseşte repede de textele mai lungi – implicările fiecărui personaj din dosarul „Microsoft“).

loading...

Mă declar „Naiv“, cu N mare! Cum o să ceară Iohannis investigaţii în „Microsoft“, cînd pistele şi banii ar duce la cei din PDL pe care s-a sprijinit să ajungă preşedinte? Cum să ceară cercetări suplimentare la devalizarea bugetului României cu o jumătate de miliard de euro, doar aşa, ca să îl sperie pe Florian Coldea sau ca să îi supere pe americani?

Cel mai spectaculos şi şocant dosar de corupţie din istoria recentă a României a scos la iveală o corupţie de stat, internaţională şi transpartinică. Denunţul fostului ministru Gabriel Sandu o descrie cu lux de amănunte. Ce a făcut DNA-ul? A luat cîţiva, de ochii lumii, şi a lăsat documentul în dosarul procesului. Ce-o să facă? Un pic de gălăgie şi gata, acolo moare. Ne mai ajută Traian Băsescu şi Elena Udrea ca să minimalizăm dezvăluirile şi gata, românii uită repede.

Mă gîndeam că preşedintele României va reacţiona hotărît, ca un sas căruia i-a fost furată casa sau o parte din ea. Şi că imediat vom fi anunţaţi cum va începe cercetarea tuturor politicienilor pierduţi pe drumul anchetelor, inclusiv a banilor căraţi de Stelian Gheorghe către generalul Florian Coldea. „Hă-hă-hă! O să aflaţi asta la Paştele cailor“, a zis un amic hîtru şi pesimist din fire”, scrie Nistorescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });