News

Iohannis nu iese din cuvântul lui Kovesi. Ce a mai făcut ”sasone”

Preşedintele Klaus Iohannis nici nu a îndrăznit să iasă din cuvântul lui Kovesi și a avizat, vineri, cererea de urmărire penală pe numele fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme, acuzat de abuz în serviciu. Răspunsul a fost trimis Ministerului Justiţiei, urmând să fie transmis procurorilor anticorupţie.

„Preşedintele României a transmis vineri, Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Vreme Valerian, fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, informează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

loading...

„În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli”, conform DNA.

Sursa citată arată că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12 august 2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Astfel, spun procurorii, statul a fost prejudiciat cu peste 11 milioane de lei.

„Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”, arată DNA.

loading...
To Top