News

Iohannis pregătește CĂDEREA șefei DNA, Codruța Kovesi. Pactul EXPLOZIV

Klaus Iohannis pregătește, în culise, mazilirea lui Codruța Kovesi, șefa DNA. Ipoteza a fost lansată de reputatul jurnalist Ion Cristoiu, scrie EVZ.

Confirmat în dese rînduri de evenimente, analistul Ion Cristoiu lansează o nouă ipoteză în privința lui Kovesi. Pornind de la înțelegerea făcută pe ascuns între Klaus Iohannis și PSD, Cristoiu anticipează în scurt timp un breaking news cu mazilirea șefei DNA.

“În privința Codruței Kovesi nu este vorba de negoț, Klaus Iohannis dorește să scape de ea. Dar, ca și în cazul lui Coldea, se lasă greu dus. Se așteaptă o plecare a ei, iar lucrurile care i se întîmplă sunt cu acordul lui Klaus Iohannis.

Președintele trebuie să își asigure o loialitate totală, nu își dorește oamenii conducerii vechi. Toate cărțile se refac cînd vine campania electorală, nimic nu mai este valabil. Este un semnal grav pentru Iohannis că oamenii nu au plecat când a plecat Băsescu și vii să îi spui noului președinte: Să trăiți!”, a afirmat Cristoiu la RTV.

Femeile lui Iohannis: Săgeţi otrăvite către Kovesi

Aşa îşi intitulează Inpolitics un articol de recent care arată câteva coincidenţe în declaraţiile publice făcute de Alina Gorghiu şi Raluca Turcan unde lasă de înţeles faptul că președintele Klaus Iohannis nu e fan chiar atât de înrăit al Laurei Kovesi și nu ar ezita, la o adică, să discute pe marginea demiterii ei dacă i se va oferi un motiv credibli.

Cele două declarații făcute la postul de radio RFI, seamănă atât de izbitor încât e greu de crezut că la mijloc e o coincidență.

loading...

Există trei sunt elementele comune ale declarațiilor femeilor lui Iohannis:

1) Lupta anticorupție a fost personalizată execesiv, nu depinde de persoana Laurei Kovesi, ci de întreaga instituție.     2) În interiorul DNA au apărut probleme destul de serioase, iar Laura Kovesi nu a avut capacitatea de a mangeria situația, astfel că instituția a intrat în pierdere de eficiență și de credibilitate  3) Nici CSM nu s-a implicat suficient de autoritar în rezolvarea problemelor de la DNA, dar e timpul să o facă, acum.

Declarațiile Alinei Gorghiu din 4 iulie

”Lupta anticorupție din România nu stă în Laura Codruța Kovesi(sublinierile ne aparțin). O spune la RFI senatorul liberal Alina Gorghiu în contextul verificărilor pe care Inspecția Judiciară a CSM le face la DNA. Liberalii susțin că o evaluare corectă a instituției trebuie să reflecte atât realizările cât și eșecurile managementului. Senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu crede că în România, în general, se comite un păcat personalizând excesiv.

De aceea spune că “lupta anticorupție nu stă într-un singur nume, nu stă în Laura Codruța Kovesi ca persoană, stă într-o legislație bine structurată, stă într-un corp de magistrați integri și profesioniști, stă în instituții sănătoase și puternice. În opinia PNL, un control de fond la o instituție anticorupție nu are de ce să strice. Un control nu are cum să ignore realizările instituției“, declară Alina Gorghiu.

Raluca Turcan consideră că “instituţiile din justiţie trebuie să fie credibile.

”Această credibilitate este dată de performanţa oamenilor în instituţiile respective şi de pregătirea lor. De aceea, în momentul în care apar scandaluri, cel mai sănătos pentru cei care sunt în afară şi au nevoie de funcţionarea corectă a acestei instituţii este să se autoregleze, să-şi sancţioneze singuri, din interior, abuzurile, derapajele. De aceea, m-aş fi aşteptat ca în decursul timpului, Inspecţia Judiciară, CSM-ul să ia mult mai mult atitudine şi să prevină astfel de conflicte care au apărut în interiorul DNA-ului şi care fac rău instituţiei”.

loading...
To Top