News

Iohannis, pus la punct EXEMPLAR de judecatoarea Lacramioara Axinte

Criticile aduse de presedintele Klaus Iohannis ministrului Justitiei și sustinerea pe care a manifestat-o in continuare pentru DNA au stârnit nemulțumiri.

Potrivit Lumea Justiției, la scurt timp de la finalizarea declaratiilor facute de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, judecatoarea Lacramioara Axinte a postat pe contul sau de Facebook un mesaj prin care scoate in evidenta existenta unei „duble masuri” atat a Directiei Nationale Anticoruptie, care reclama cand are chef ca ii este atinsa indepenedenta, in functie de cel care face declaratiile, cat si a Presedintelui Romaniei, care critica, fatis, doar ce nu convine DNA.

Judecatoarea Lacramioara Axinte se intreaba de ce declaratiile publice ale ministrului Justitiei Tudorel Toader pot repezenta o atingere a independentei procurorilor, iar declaratiile facute de Klaus Iohannis nu sunt incadrate astfel?

Prezentam in continare postarile judecatoarei Lacramioara Axinte:

„Oare declaratiile Presedintelui Romaniei, privind indepartarea din DNA a celor doi procurori si plangerea facuta de acestia impotriva conducerii DNA, nu afecteaza independenta Justitiei si procurorilor inspectori?

loading...

Exprimarea de catre Presedintele Romaniei, in mod public, a convingerii ferme ca indepartarea celor 2 procurori ar fi fost facuta pentru ca „nu si-au facut treaba”, nu ar putea influenta hotararea judecatorilor care vor avea de solutionat contestatia procurorilor indepartati?

Spunand ca i se pare ca s-a ajuns „putin prea departe” cu plangerea impotriva conducerii DNA, nu cumva Presedintele Romaniei poate afecta independenta procurorilor inspectori, care au de facut cercetarea disciplinara?

De ce doar declaratiile publice ale Ministrului Justitiei ar reprezenta o atingere adusa „independentei” procurorilor, desi acestia sunt sub autoritatea Ministrului Justitiei, potrivit Constitutiei Romaniei, iar declaratiile Presedintelui Romaniei nu? Nu reprezinta aceasta o dubla masura?(…)

Domnul Presedinte Iohannis a spus ca lupta anticoruptie a avut succes pentru ca Presedintele a numit procurorii sefi? Cum vine asta? (…)

Stat de drept este acela in care Constitutia si legea este respectata, in care separatia puterilor, drepturile si libertatile fundamentale sunt respectate”.

loading...
To Top