News

Iohannis, sasul secuilor! O campanie electorala in care locatarul de la Cotroceni a pornit cu stangul

Oricate motive ar invoca presedintele ca ar fi doar grija lui fata popor, tot nu m-ar putea convinge. Niciodata, pana acum, nu m-a facut sa tresar de vreo grija a lui in sensul asta.

Nu i-am descoperit niciuna. Dintr-o data, insa, Iohannis e atins de dorinta de a cunoaste secuimea, de a discuta cu ea, de a-i auzi dorintele, desi i le stia. Vizita lui in Covasna si Harghita e chiar intamplatoare?

loading...

Ca secuii l-ar fi impresionat cu „vocile puternice si frumoase” (de la Iohannis citire) cand i-au cantat imnul lor sau cand i-au inmanat drapelul secuiesc nu este decat un gest pe care fiecare cetatean este liber sa il interpreteze si sa il taxeze ca atare.

Potrivit National, chiar daca presedintele a ales o formula diplomatica – destul de slaba – de a iesi din momentul delicat, romanii nu il vor uita si vor avea reactiile aferente, mai ales cand Iohannis va lua la pas Moldova si Oltenia in periplul sau electoral. Si spun ca este deja campanie electorala in toata regula, nu precampanie, cum incearca aceiasi parerologi sa prosteasca multimile de naivi.

O campanie in care locatarul de la Cotroceni a pornit totusi cu stangul, declarand ca „autonomia locala si regionala este buna (…), dar autonomie pe criterii etnice nu este de dorit”. Eroare totala, de care analistii politici si parerologii care simt in nari adierea pupincurismului nu se apropie. In Constitutie scrie negru pe alb ca ”Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”. Nicio vorba despre vreo autonomie care ar fi de dorit sau nu. Nu-mi vine sa cred ca am asistat la un film atat de prost, din categoria premiilor „Zmeura de aur” a politicii! Pacat de timpul pierdut.

loading...
To Top