News

Deputații spală rușinea președintelui Iohannis și-l declară pe AVRAM IANCU „Erou al Națiunii Române”!

Halucinant! Se împlinesc patru ani de când, în Parlamentul României, se încearcă recunoașterea oficială a sacrificiului, martirajului și eroismului lui Avram Iancu. Europarlamentarul Laurenţiu Rebega face o fină analiză a situaţiei total deplasată.

„În 2015, după ce proiectul primise votul favorabil al parlamentarilor, Klaus Iohannis a respins propunerea și a trimis-o la reexaminare pe motiv că: „recunoștința și respectul pe care le impune o personalitate de amplitudinea celei a lui Avram Iancu nu pot fi convertite juridic”. Cu siguranță, Avram Iancu nu este strămoșul lui Klaus Iohannis, dar Crăișorul Munților este cel care a păstrat în Transilvania mândria națională, iar memoria Eroului din Apuseni nu ne lasă să uităm că: „suntem mulți și tari, pentru că Dumnezeu e cu noi!””, a scris Rebega.

Camera Deputaților a respins cererea președintelui Iohannis și a votat, cu 168 de voturi „pentru” și doar 10 abțineri, proiectul de lege prin care Crăișorul Munților a fost declarat „Erou al Națiunii Române”. Astfel, idealurile pentru care Avram Iancu a luptat și a murit, au fost redate demnității și recunoașterii naționale.

„Singurul lucru pe care președintele Klaus Iohannis îl mai poate face, ca un gest reparator, este să promulge până în 1 Decembrie legea prin care Avram Iancu a fost declarat „Erou al Națiunii Române”, a conchis eurparlamentarul.

Anul acesta Klaus Iohannis a primit interzis la Sărbătoarea Patrioţilor care a avut locla Ţebea. Preşedintele a fost acuzat că a îndoliat tricolorul şi chiar a fost ameninţat. Organizatorul evenimentului, poetul Laurian Stănchescu, cel care an de an cinsteşte memoria „Crăişorului Munţilor”, prin organizarea celui mai mare marş-de peste 100 km, i-a trasmis un mesaj dur şefului statului. El a spus că preşedintele Iohannis nu are ce căuta la Ţebea, pentru că a îndoliat tricolorul. Poetul Laurian Stănchescu este nemulţumit de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îi recunoască titlul de Erou Naţional lui Avram Iancu.

Spuneam la un moment dat că dacă aş trăi în secolul al XIX-lea, l-aş provoca pe Klaus Iohannis, cavalereşte, la un duel cu pistolul. Sigur, el ştie ce ar fi urmat dacă trăiam în secolul al XIX-lea. Sunt revoltat, pentru că aici este un anti-românism al lui Klaus Iohannis, pe faţă. Este trădare naţională. Este un fel de execuţie publică a identităţii naţionale a culturii şi istoriei noastre naţionale„, a declarat Laurian Stănchescu la acea vreme. Poate este timpul ca Iohannis Klaus să nu mai sfideze poporul român.

Ne puteti sustine cauza doar distribuind articolele noastre pe retelele sociale. Va multumim!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares