News

Deputații spală rușinea președintelui Iohannis și-l declară pe AVRAM IANCU „Erou al Națiunii Române”!

Halucinant! Se împlinesc patru ani de când, în Parlamentul României, se încearcă recunoașterea oficială a sacrificiului, martirajului și eroismului lui Avram Iancu. Europarlamentarul Laurenţiu Rebega face o fină analiză a situaţiei total deplasată.

„În 2015, după ce proiectul primise votul favorabil al parlamentarilor, Klaus Iohannis a respins propunerea și a trimis-o la reexaminare pe motiv că: „recunoștința și respectul pe care le impune o personalitate de amplitudinea celei a lui Avram Iancu nu pot fi convertite juridic”. Cu siguranță, Avram Iancu nu este strămoșul lui Klaus Iohannis, dar Crăișorul Munților este cel care a păstrat în Transilvania mândria națională, iar memoria Eroului din Apuseni nu ne lasă să uităm că: „suntem mulți și tari, pentru că Dumnezeu e cu noi!””, a scris Rebega.

Camera Deputaților a respins cererea președintelui Iohannis și a votat, cu 168 de voturi „pentru” și doar 10 abțineri, proiectul de lege prin care Crăișorul Munților a fost declarat „Erou al Națiunii Române”. Astfel, idealurile pentru care Avram Iancu a luptat și a murit, au fost redate demnității și recunoașterii naționale.

loading...

„Singurul lucru pe care președintele Klaus Iohannis îl mai poate face, ca un gest reparator, este să promulge până în 1 Decembrie legea prin care Avram Iancu a fost declarat „Erou al Națiunii Române”, a conchis eurparlamentarul.

Anul acesta Klaus Iohannis a primit interzis la Sărbătoarea Patrioţilor care a avut locla Ţebea. Preşedintele a fost acuzat că a îndoliat tricolorul şi chiar a fost ameninţat. Organizatorul evenimentului, poetul Laurian Stănchescu, cel care an de an cinsteşte memoria „Crăişorului Munţilor”, prin organizarea celui mai mare marş-de peste 100 km, i-a trasmis un mesaj dur şefului statului. El a spus că preşedintele Iohannis nu are ce căuta la Ţebea, pentru că a îndoliat tricolorul. Poetul Laurian Stănchescu este nemulţumit de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îi recunoască titlul de Erou Naţional lui Avram Iancu.

Spuneam la un moment dat că dacă aş trăi în secolul al XIX-lea, l-aş provoca pe Klaus Iohannis, cavalereşte, la un duel cu pistolul. Sigur, el ştie ce ar fi urmat dacă trăiam în secolul al XIX-lea. Sunt revoltat, pentru că aici este un anti-românism al lui Klaus Iohannis, pe faţă. Este trădare naţională. Este un fel de execuţie publică a identităţii naţionale a culturii şi istoriei noastre naţionale„, a declarat Laurian Stănchescu la acea vreme. Poate este timpul ca Iohannis Klaus să nu mai sfideze poporul român.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top