Celebritati

Fost Consilier în Guvernul Cioloș aruncă BOMBA despre majorările salariale. EXPLODEAZĂ sau FÂSÂIE?

Ionel Dancă, fostul Consilier de Stat al Prim-ministrului Romaniei în perioada tehnocrată aruncă o bombă despre majorările salariale promise de Coaliția PSD – ALDE. El susține că toata balbaiala cu mutarea contributiilor sociale si de sanatate de la angajator la salariat ascunde cea mai mare minciuna a programului de guvernare PSD – ALDE. Concret, Dancă vrea să spună că majorare a salariilor brute in medie cu 25% de la 1 ianuarie 2018 se face dar doar pe hârtie. Cum se explică?

”In acest moment, contributiile sunt impartite intre angajator cu 22,75% si salariat cu 16,5%. Ambele obligatii de plata sunt retinute la sursa, adica la angajator si platite la stat. Prin mutarea contributiilor de la angajator la salariat, acestuia i se majoreaza automat salariul brut (pe hartie) cu 22,75% si in continuare vor fi platite la stat de catre angajator in contul angajatului.

Prin legea salarizarii in sectorul public, guvernul PSD – ALDE a promis o majorare a salariilor brute in medie cu 25% de la 1 ianuarie 2018. Daca scadem contributiile care se transfera la angajat de 22,75%, in realitate salariul net (in mana) al angajatilor va creste in medie cu 2,25%. Iar in medie inseamna la unii mai mult si la altii mai putin, deci nu sunt excluse chiar scaderi de salarii.

loading...

Acesta este marele ADEVAR despre majorarea salariilor din sectorul bugetar iar ei nu stiu cum sa recunoasca aceasta minciuna enorma a programului de guvernare.

Later edit:
Explicatia ca de la 1 ianuarie 2018 se vor reduce contributiile de la 39,25% la 35% si impozitul pe venit de la 16% la 10% (care nici asa nu acopera o majorare de de 25%) nu tine daca ne uitam la dezastrul bugetar inregistrat dupa sase luni, inainte de intrarea in vigoare a altor majorari de salarii si pensii de la 1 iulie.

Nu vad cum vor putea fi acoperite aceste noi reduceri din incasarile aflate in scadere fata de anul trecut. Probabil si aceste promisiuni vor intra la „discutate si uitate””, a scris Ionel Dancă pe Facebook. Dacă ce spune acesta se dovedește real avem o mare problemă iar în caz contrar vom avea doar o fâsâială. Voi ce părere aveți?

loading...
To Top