News

Irimescu amână plata subvențiilor pentru fermieri. Cioloș închide ochii la problemele din agricultură

Termenul pentru plata subvențiilor europene către fermieri va fi prelungit până la 30 septembrie! Nu mai este un zvon, ci un anunț oficial făcut chiar de Ministerul Agriculturii. Asta în condițiile în care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu trebuie să rezolve situația astfel încât totul să fie în regulă până astăzi, 30 iunie.

Trebuie știut faptul că în urmă cu doar câteva săptămâni, tehnocratul de la Agricultură se bătea cu pumnul în piept că nu vor exista întârzieri, iar fermierii își vor lua banii. În tot acest timp, premierul Cioloș, fost Comisar pentru Agricultură se face că nu vede situația. Așa cum nu l-a interesat nici că moțiunea pe Agricultură a trecut.

În urmă cu mai bine de o lună de zile grupurile PSD și ALDE din Camera Deputaților depuneau o moțiune împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada posdecembristă”. Deputaţii au luat decizia cu 189 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi 89 de abţineri.

loading...

Premierul Dacian Cioloș a susținut în urmă cu două săptămâni că nu este obligat să-l demită pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, chiar dacă moțiunea simplă pe Agricultură a trecut în Camera Deputaților.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea sancţionează derapajele „grave” din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate. Să vă fie rușine!

Irimescu duce cu vorba apicultorii care solicită sprijin, dar anunță sancțiuni pentru ei

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top