Irimescu, soluții pentru agricultură: Va trebui să construim săli de sport la țară și piscine
News

Irimescu, soluții pentru agricultură: Va trebui să construim săli de sport la țară și piscine

Achim Irimescu, ministrul tehnocrat de la Agricultură, vrea să-i momească pe tinerii din mediul rural cu săli de sport și piscine. El consideră că astfel aceștia nu vor mai migra către orașe încât satul românesc să rămână pustiu.

Poate că ministrul ar trebui să aibă în vedere mai bine modul în care aceștia reușesc să producă și să câștige mai bine de pe urma mărfii produse. Dar este o părere neavizată a unor oameni care nu au treabă cu agricultura și poate chiar de piscine este nevoie.

loading...

“Trebuie să oferim tinerilor perspectiva unui trai decent în mediul rural, altfel vor migra la orașe. Rolul important al Ministerului Agriculturii este de a oferi opțiuni viabile tinerilor pentru a rămâne în mediul rural, pentru că nu cred că ne putem imagina ca într-o țară toată lumea să locuiască la oraș, iar mediul rural să fie pustiu. Acesta este scopul nostru: să reducem decalajul dintre nivelul de trai din mediul rural și cel urban. Așa că va trebui să continuăm să construim și săli de sport la țară și piscine, de ce nu? Trebuie să oferim tinerilor perspectiva unui trai decent în mediul rural, altfel, în mod cert, toți tinerii vor migra la orașe sau își vor căuta un loc de muncă mai bun în alte state europene“, a spus Irimescu.

Acesta mai spune ca nici nu ne putem imagina ca într-o țară toată lumea să locuiască la oraș, iar mediul rural să fie pustiu. Potrivit tehnocratului, rolul important al MADR este de a oferi opțiuni viabile tinerilor pentru a rămâne în mediul rural.

“În statele vest europene, cel puțin în Franța și Germania, nici nu se pune problema menținerii tinerilor în mediul rural; în condițiile în care li se oferă șansa unui trai decent, foarte mulți rămân în mediul rural și în agricultură“, a adăugat el.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });