Îți mai aduci aminte de Win 98? Acum îl poți rula direct din browser
Tehnologie

Îți mai aduci aminte de Win 98? Acum îl poți rula direct din browser

Windows 98 (nume de cod Memphis) a fost un sistem de operare cu interfată grafică lansat la 25 iunie 1998 de compania Microsoft, fiind succesorul lui Windows 95. Mulți dintre noi își aduc aminte și chiar devin nostalgici de perioada când umblau mereu cu CD-urile să-și reinstaleze sistemul care cădea mai mereu, de blocaje nici nu mai vorbim.

Acum în 2016, ca dovadă de ritmului avans pe care l-a luat tehnologia nu mai avem nevoie de CD ca să instalăm un sistem de operare iar Windows 98 îl putem accesa direct din browser.

Totuși nu trebuie uitat și faptul că dacă putem rula acum WIndows 98 în asemenea mod se datorează și browserelor care au devenit extrem de performante. Win 98 avea sa fie ultima versiune bazata pe MS-DOS si eram deja experti in instalari, dezinstalari si alte stricaciuni.

loading...

Indiferent ce-ati crede despre Windows, un lucru e sigur. Sistemul de operare inventat de Bill Gates si Paul Allen a schimbat lumea. Win98 oferea la acea vreme unele avantaje si pentru utilizatorii cu calculatoare ceva mai slabute (intr-un test efectuat de o firma Win98 a rulat perfect pe un 4×86 la 66 MHz), adica utilizatorilor care sunt multumiti cu un Pentium la 90 MHz.

Pentru acestia Win98 include câteva functii utile, in afara de drivere si de tool-urile imbunatatite ofera si un suport pentru Internet existând acum pe baza lui Internet Explorer 4 o conexiune Internet adânc implementata, si apoi mai este si acel VFAT32 care este util mai ales in cazul unor HDD-uri mari, cu partitii de peste 1GB si unde se pot recupera peste 80MB pe HDD prin trecerea de la FAT16 la VFAT32 cu ajutorul utilitarului pe care Win98 îl include in sistem.

Din pacate o data facuta trecerea la VFAT32 revenirea la FAT16 se mai poate face numai prin procedee care necesita mai mult timp.

Să vedem. Aici.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });