News

Jale mare! Kovesi se plânge că nu are resurse și nu…

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, spune că instituţia se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, în special ofiţerii de poliţie, pentru care susţine că a discutat cu ministrul Carmen Dan, însă până în acest moment nu au fost prelungite detaşările.

„Avem peste 10.000 de dosare. Fiecare procuror are 70-80 de dosare şi fiecare procuror e ajutat de doi poliţişti. Unora dintre poliţişti le expiră detaşarea şi am făcut cereri de prelungire. Am făcut pentru cinci poliţişti şi de obicei acestea se semnau după o săptămână. Avem cereri din august şi nu am primit răspuns. Am avut o discuţie cu doamna ministru. Înţeleg că au fost multe pensionări din sistem şi trebuie să îşi prioritizeze activitatea. Nu cred că cinci oameni influenţează activitatea Ministerului de Interne”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

loading...

Procurorul şef al DNA a mai afirmat că doi ofiţeri dintre cei cărora nu le-a fost încă prelungită detaşasarea munceau pentru acelaşi procuror.

Kovesi susţine că o altă problemă legată de resursele umane ale instituţiei este mutarea unor angajaţi la serviciul tehnic, după încetarea colaborării cu SRI.

Cât priveşte situaţia din Ministerul de Interne, de la începutul anului, până la data de 14 septembrie, s-au pensionat 7.200 de angajaţi, în prezent fiind un deficit de 23.000 de persoane, potrivit datelor oficiale, prezentate vineri de instituţie.

loading...
To Top