Judecătorii din România îl trag de mânecă pe Iohannis că nu procedează corect
Celebritati

Judecătorii din România îl trag de mânecă pe Iohannis că nu procedează corect

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din Romania (UNJR), Dana Gârbovan, a calificat joi drept „nefirească” solicitarea șefului statului, Klaus Iohannis, către procurorul general al României de urgentare a soluționării mai multor dosare penale, dacă este vorba despre unele actuale.

„Dacă este vorba despre dosarele actuale, din punctul nostru de vedere, este o chestiune absolut nefirească și arată exact o mentalitate greșită la care Executivul și celelalte puteri ale statului se raportează”, a afirmat Gârbovan, la sediul CSM.

În opinia sa, „este necesar să se decripteze, inclusiv la nivelul numirilor la vârful structurilor de Parchet, partea politică ce include președintele și Ministerul Justiției, pentru a avea o reală separare a celor două puteri, pentru că altfel ajungem la aceste chestiuni când fie președintele, fie prim-ministrul, fie ministrul Justiției consideră că este legitim să ceară socoteală procurorilor pentru anchete care, dacă este vorba despre chestiuni particulare și nu de informații de sistem, sunt, din punctul nostru de vedere, inadmisibile”.

loading...

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a avut o întâlnire cu procurorul general și l-a rugat pe acesta să ia toate măsurile pentru a introduce mai multă celeritate în cercetări, afirmând că există dosare „extrem de vechi”, precum cele ale Revoluției sau Mineriadei.

„Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, și l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exercițiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluției. Este inacceptabil să stăm noi și să nu știm ce s-a întâmplat la Revoluție, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovați. Dacă vorbesc de vinovați, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, și în Dosarul Revoluției, și în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greșit va plăti”, a spus șeful statului.

El a precizat că l-a mai rugat pe procurorul general să ia măsurile necesare astfel încât cercetările să fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele în instanță atunci când procurorii constată că s-a încălcat legea.

„Acolo unde se constată că nu s-a încălcat legea, că sunt niște delațiuni comice, acolo să se restabilească de îndată bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzată”, a adăugat Klaus Iohannis.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });