Judecătorii încep să vorbească. Se strâng semnături pentru susținerea minorității din CSM
News

Judecătorii încep să vorbească. Se strâng semnături pentru susținerea minorității din CSM

Tot mai mulți judecători din țară se declară profund nemulțumiți de votul din CSM cu privire la Legile Justiției. Mai mult, unii dintre ei nu se consideră deloc reprezentați de această instituția iar opiniile lor nu au fost luate în seamă. Judecătoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj a demarat o acțiune lăudabilă care constă în strângerea de semnături pentru susținerea minorității din CSM care a avizat pozitiv (cu observații) modificările pe legile menționate.

loading...

In acest moment, eu cred ca este necesar sa ma intorc in timp, la dvs., la colegii mei. Nu am de gand sa ascund faptul ca ma pozitionez de partea minoritatii din CSM si ma simt mandra de colegele noastre care nu au imbratisat fara rezerve opinia procurorului general, domnul Augustin Lazar”, scrie Adina Lupea pe Facebook.

Domnia sa a sugerat ca trebuie sa existe in CSM un vot in bloc, negativ, impotriva intregului pachet de proiecte de legi propuse de minister, fara nuantari si fara discutii. Sunt profund dezamagita de votul celor trei colegi judecatori care au imbratisat opinia procurorului general (imi depaseste imaginatia cum), numit si el, sa repetam, fara concurs si fara proceduri transparente.

Si sa mai repetam o data. Procurorii din aceste doua structuri speciale beneficiaza de peste 10 ani (se fac 12) de prevederi „”speciale”, incepand cu modalitatea de numire in functie, pana la salarizare si mai apoi, la posibilitatile de promovare in sistem.

Aceste lucruri trebuiau demult oprite, pentru a nu ajunge ca eu, sau ca dvs. , sau ca oricare din sistem (ceilalti magistrati) sa putem fi anchetati de personaje care nu au sustinut un examen de promovare real in viata vietii lor sau (in cazurile putine, fericite) au sustinut cel putin unul. Marturisesc ca pentru mine aceste aspecte au fost si sunt frustrante, dincolo de faptul ca sunt profund nedrepte.

Metaforele de genul ca am construi un acoperis pe o temelie subrezita raman metafore si cuvinte mestesugite, in care eu nu cred si cred ca nici dvs. Vor ramane metafore, la inaltimea unor „nivele superioare”, nepatrunse de „muritorii de rand”si, ca atare, neaccesibile.

Viata mea, traseul meu profesional, si al dvs. al tuturor, colegi ai mei si ai nostri, nu este o metafora si nici o accedere a unor sfere nepermise „pamantenilor”si nici nu ne va acorda pe acest pamant, o reparatie demna si echitabila in ceea ce priveste soarta si viitorul profesiei noastre. De vorbe goale si de viziuni sunt la fel de satula ca dvs.

loading...

Legile propuse de domnul ministru contin si prevederi bune, care tind a fi anihilate prin votul de 10-8.

Prin urmare, incercand sa coboram din atmosferele „celeste”, imi propun sa incercam aici, cu oameni asumati, cu nume, prenume si semnatura, sa sustinem acea minoritate care nu este deloc fragila (de 10-8) si sa luptam pentru noi, cei care muncim in sistem.

Am rugamintea ca cei care impartasiti aceeasi viziune sa imi trimiteti personal (sau public, este alegerea dvs,) adeziunea la parerea minoritara, pentru ca la momentul cand colegii nostri din CSM vor inainta mai departe votul pozitiv cu amendamente, sa stie ca in spatele lor suntem si noi, cei pe care ne deranjeaza acest vot negativ in bloc, cum a cerut, repet, Procurorul General al Republicii.

Cred ca trebuie sa fim de partea celor care sunt de partea noastra iar acei colegi judecatori dintre noi care au ales calea apararii altor interese decat cele ale judecatorilor sa inteleaga ca nu ne reprezinta.

Va asigur ca public voi proteja identitatea fiecaruia dintre dvs. Insa, in sustinerea opiniei minoritare din CSM, o sa am nevoie de nume, prenume si instanta de unde proveniti, pentru ca stiu ca sunteti multi.

Va multumesc anticipat!

ADL”

Cei care susțin minoritatea din CSM n-ar strica să distribuie materialul pentru o vizibilitatea cât mai mare. Mulțumim.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });