Juncker: Turcia nu se află în poziţia de a adera la UE în viitorul apropiat
Externe

Juncker: Turcia nu se află în poziţia de a adera la UE în viitorul apropiat

Turcia nu se află în poziţia de deveni stat membru UE în viitorul apropiat, iar reintroducerea pedepsei capitale de autorităţile de la Ankara ar duce la încetarea imediată a negocierilor de aderare, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

„Cred că Turcia, în starea actuală, nu se află în poziţia de a deveni în curând un stat membru (al Uniunii Europene) şi nici măcar într-o perioadă mai lungă de timp,” a declarat Juncker pentru televiziunea France 2, preluat de agenţia de ştiri Reuters online.

În urma loviturii de stat eşuate, autorităţile turce au suspendat, reţinut sau anchetează peste 60.000 de militari, ofiţeri de poliţie, membri ai corpului didactic şi funcţionari.

loading...

Măsurile de epurare continuă în Turcia. 42 de jurnaliști vor fi arestați pentru modul în care au relatat tentativa de lovitură de stat eșuată. Autoritățile turce au emis luni mandate de arestare. Este de nedescris modul în care se acționează în Turcia având în vedere că procesele par să dispară cu desăvârșire. Potrivit mai multor surse, mulți dintre cei arestați în ultima săptămână nu au avut parte de un proces, ci doar au fost aruncați în temniță.

Cunoscutul comentator şi fost parlamentar Nazli Ilicak se află printre cei pe al căror nume a fost emis un mandat de arestare, a relatat NTV.

Autorităţile turce au suspendat, reţinut sau plasat sub anchetă pete 60.000 de militari, poliţişti, judecători, profesori sau funcţionari publici în zilele care au urmat puciului eşuat din 15 iulie, aminteşte Reuters. Magistrați europeni pentru democrație și libertate (MEDEL) au solicitat recent secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, să ceară Turciei eliberarea miilor de judecători și procurori arestați.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });