Jurnalistul Octavian Hoandră a dat de pământ cu ministrul Justiției, Raluca Prună
Celebritati

Jurnalistul Octavian Hoandră a dat de pământ cu ministrul Justiției, Raluca Prună

Jurnalistul Octavian Hoandră a comentat, în deschiderea emisiunii Realitatea Românească, situaţia deţinuţilor din România: „Sunt torturaţi şi sunt omorâţi. Sunt mii de morţi în penitenciarele româneşti”. Acesta o acuză pe ministrul Justiției, Raluca Pruna, că închide ochii la ce se întâmplă. Prună a fost luată prin surprindere deoarece Realitatea TV este destul de blândă cu tehnocrații lui Cioloș.

„Trăim într-o ţară care nu respectă drepturile omului şi drepturile deţinuţilor. Sunt oameni care nu se pot apăra în puşcăriile din România şi care sunt torturaţi zilnic de nişte bestii umane care nu sunt anchetate, sunt tolerate şi care nu ştiu cum şi-au făcut loc în conducerea acestui sistem atât de pretenţios. Umanitatea şi umanismul unui popor nu se pot calcula decât atunci când ne uităm înspre locurile de detenţie, unde oameni dintre noi sunt trimişi acolo ca să fie recuperaţi pentru societate. Se pare că nu este aşa. Ei sunt torturaţi şi sunt omorâţi. Sunt mii de morţi în penitenciarele româneşti din cauza conducerii acestui organism bestial care îşi bate joc de lumea care îi cade sub mână”, a spus Octavian Hoandră, în deschiderea emisiunii.

„Sunt condiţii incredibile. Nu ştiu de ce doamna ministru se face că nu vede şi răspunde formal unor criminali. De ce doamna ministru nu luaţi în calcul amnistia? Este ceva rău? de ce au inventat-o, de ce o folosesc atâtea guverne din lumea asta?”, a mai spus Hoandră.

loading...

Florian Bichir: Anul trecut, o dată la 3 zile, un om a murit în penitenciarele din România

„Vreau să vă felicit pentru ideea emisiunii. E un lucru grav ce se întâmplă în România. Eu, care cercetez la CNSAS ororile comunismului, m-am simţit să fiu solidar. Sunt lucruri de neacceptat în România creştină. Numai anul trecut, în penitenciarele româneşti, s-au înregistrat 113 decese. O dată la 3 zile a murit un om în puşcărie. Pentru o ţară a anilor 2016, nu mi se pare normal. Nu putem avea grijă de 30.000 de detinuţi?”, a spus Bichir.

România riscă să fie sancţionată din nou de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul în care nu reuşeşte să schimbe condiţiile în sistemul penitenciarelor. Din cauza încălcării demnităţii umane, protejate de art. 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, o serie de condamnaţi au depus cereri la CEDO prin care se plâng de condiţiile proaste din puşcării, respectiv spaţiu insuficient, lipsa luminii naturale, lipsa accesului la igienă intimă sau la tratament medical, alimentaţia săracă şi invazii de gândaci.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });