News

Klaus Iohannis calcă în picioare intenționat Constituția României. Ori nu o cunoaște / dovada

Președintele Klaus Iohannis calcă în picioare Constituția României doar că sa își facă jocurile politice. Ori nu o cunoaște. Situația e la fel de gravă. Pentru a putea striga în gura mare ”Penalii !!!” acesta face praf orice îi stă în cale.

El a a declarat, joi, la Craiova, întrebat despre guvernanții cu probleme penale, a spus că acestea nu au ce căuta în Guvern și că în politică nu funcționează prezumția de nevinovăție, ca în justiție. „Pentru un politician care merge în fața poporului contează integritatea”, a completat Iohannis.

„Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri.. Important este să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate, o echipă guvernamentală care să meargă înainte și să își facă treaba”, a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că în ceea ce privește persoanele cu probleme penale, s-a exprimat de multe ori în această chestiune, menționând că în politică nu funcționează prezumția de nevinovăție.

loading...

„Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcțiilor statului. Nimic împotriva persoanelor fizice, dar în politică nu funcționează prezumția de nevinovăție așa cum funcționează în justiție. Prezumția de nevinovăție funcționează pentru o persoană care merge în fața justiției, pentru un politician care merge în fața poporului contează integritatea”, a conchis Klaus Iohannis. Îi reamintim lui Klaus că există ”o cărticică” pe care ar trebui să o studieze dacă nu o cunoaște iar dacă o cunoaște să nu își mai abtă joc de ea. Se numește Constituția României. Ce spune?

Constituția României, art. 23, Libertatea individuala  – alin. (11): „Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.”

 

loading...
To Top