News

Klaus Iohannis, despre Inspecţia Judiciară la DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, făcând referire la ancheta Inspecţiei Judiciare în cazul Kovesi, că a lucrat, în trecut, în domeniul inspecţiei şcolare care, la fel ca cea judiciară, câteodată realizează verificări care durează „un pic mai mult”, dar se fac „profesionist şi documentat”.

„Poate vă amintiţi că eu am lucrat odată în domeniul inspecţiei. A fost inspecţie şcolară, dar să ştiţi că astfel de verificări câteodată durează un pic mai mult şi dacă se fac într-un mod profesionist şi bine documentat, trebuie să avem răbdare. Eu am toată încrederea că aşa se vor face, adică profesionist şi bine documentat„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că nu a avut discuţii cu ministrul Justiţiei cu privire la acest subiect.

loading...

„Nu. Şi nici nu o să am, de la mine iniţiativă. Sunt sigur însă că domnul ministru se va anunţa la mine imediat ce va avea nişte concluzii”, a mai spus Iohannis.

Reamintim ca purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a dat asigurări marți, într-o conferință de presă, că președintele Klaus Iohannis este mulțumit de activitatea DNA. Întrebată dacă Klaus Iohannis ar fi dispus să semneze revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru că aceasta a refuzat de trei ori să se prezinte la audierile din comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Dobrovolschi a răspuns:

”Președintele este foarte mulțumit de activitatea conducerii Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult de atât nu există comentarii suplimentare. Vorbiți despre acțiunile altor instituții care au dreptul să acționeze constituțional. Din acest punct de vedere Administrația Prezidențială nu are alte lucruri de adăugat”.

loading...
To Top