News

Klaus Iohannis, președintele Statului sau președintele Statului Paralel?

Românii au putut afla în ultimele săptămâni o bună parte a mecanismului Statului Paralel care a încolătăcit România cu toate structurile ei cele mai importante și decisive într-o democrație autentică. De la interceptări aberante la abuzuri din partea structurilor de forță ca DNA și Parchetul General, toate au jucat un rol important în recentele dezvăluiri.

Dar Klaus Iohannis nu a clipit. De la înalțimea funcției și cu o imagine pe care nu a omis să și-o umfle incredibil prin câteva vizite la nume mari prin care ca țară ne-am ales cu (buzunarele mai goale decât erau) rachete, gloanțe și vorbe frumoase, Klaus Iohannis tace.

Recentele dezvăluri făcute de colonelul SRI, Daniel Dragomir au fost catalogate drept cancanuri. Să spună că trebuie investigate aceste aspecte sau că este necesară anchetă? Nici vorbă! Din contra. Acesta a încercat tehnica de decridibilizarea colonelului SRI spunând că a plecat din instituție din cauza unor probleme penale. Fals. Cum a arătat prin ACTE și colonelul Dragomir. Dar Klaus probabil știa că este fals doar că este greu să ștergi o etichetă de ”penal” pusă de șeful statului.

loading...

Dar ar trebui să ne aducem aminte și de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Cum le-a tratat președintele Klaus? Fix ca niște cancanuri doar că nu le-a spus așa. Le-a tratat superficial considerând că Ghiță nu ar trebui luat în seamă. Cu toate aceste, Florian Coldea, unul dintre cei mai puternici oameni din România a căzut în urma acestora. Așa cum s-ar putea întâmpla și în cazul dezvăluirilor lui Dragomir.

Dacă la început, în cazul președintelui puteam da vina pe naivitate sau prostie (de ce nu?) acum nu se mai poate spune același lucru. Se pare că el chiar închide ochii complice. Mândru de DNA și lăudând conducerea instituției care ar trebui să lupte cu corupția, Iohannis nu dorește să vadă abuzurile, înregistrările, zecile de cazuri în care Justiția este aplicată după alte metode decât cele stipulate în lege.

Judecătoarea Gabriela Baltag a făcut și ea dezvăluiri absolut sinistre din interiorul instituției în care activează dar Klaus nu a catadicsit să se intereseze ce spune un om cu o așa funcție importantă. În mod normal, acesta trebuia să pună mâna pe telefon și să o cheme de urgență încercând să afle tot ce se poate afla. Nu s-a întâmplat! Klaus merge mai departe. Ne întrebăm oare când se alege și judecătoarea cu un dosar că să i se spună penală de propaganda sistemului iar dezvăluirile să fie luate în râs. Atunci o să vorbească și Klaus.

De aici vine legitima întrebare: Klaus Iohannis este președintele Statului sau președintele Statului Paralel? (Distribuiți dacă sunteți în asentimentul acestui articol)

loading...
To Top