News

Klemm dă semnalul că americanii îl vor pe Cioloș, dar nu se pupă cu ce vor românii

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a avut numai vorbe de laudă la adresa Guvernului Cioloș dar și a președintelui Iohannis. Analiștii susțin că este un semn dat de americani că îl vor în continuare pe actualul premier. Cu toate acestea, românii nu îl vor pe Cioloș, ci pe Victor Ponta în funcția de prim ministru, potrivit unui sondaj comandat de PNL.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a referit la relația economică între cele două țări.

„Președintele Iohannis mi-a spus că România dorește mai multe de la SUA în ceea ce privește relația economică și m-a rugat să mă concentrez pe dezvoltarea unor relații bilaterale de comerț sau de investiții”, a mărturisit Klemm.

El a ținut să precizeze contribuția actualului Guvern la mediul economic.

„Dacă avem succes în acest domeniu, se întâmplă și datorită influenței Guvernului Cioloș de a îmbunătăți promovarea investițiilor și schimburilor comerciale, climatul de afaceri din România, stabilirea unei strategii naționale pentru energie, de a se adresa unor investitori-cheie, inclusiv companii foarte importante din SUA”, a detaliat Hans Klemm.

loading...

Ambasadorul a reiterat aprecierea pe care SUA o au la adresa luptei anticorupție din România.

„Lupta României împotriva corupției a făcut ca această țară să crească nu doar în ochii SUA, (…) ci să devină un exemplu pentru această parte a lumii”, a spus Hans Klemm.

„Contribuțiile României au dus la acest moment în istorie în care parteneriatul nostru este mai puternic ca oricând”, a subliniat el.

Ambasadorul SUA a amintit de alegerile ce vor avea loc, la sfârșitul anului, atât în SUA, cât și în România.

„Provocarea este, acum, când SUA au în față o perioadă esențială de alegeri iar România are, de asemenea, o perioadă esențială de alegeri, ca aceste două țări să iasă din aceste momente politice în starea în care pot continua să își întărească legăturile și să contribuie la securitatea europeană, transatlantică și aici, în regiunea Mării Negre”, a declarat Klemm.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top