News

Kovesi a luat la ȚINTĂ Guvernul. Ministru chemat la DNA

Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns, vineri, la sediul DNA. Shhaideh, ministru al Dezvoltării, a spus că nu știe pentru ce a fost citată de procurori. Nu sunt informații până acum despre motivele pentru care Sevil Shhaideh a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Din primele informații, Sevil Shhaideh ar fi venit ca martor la DNA și a venit însoțită de un apărător. Vicepremierul Sevil Shhaideh ar fi venit și în trecut la DNA pentru a aduce explicații în dosarul Tel Drum. Se vorbește că Sevil Shhaideh ar fi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ea fiind prima propunere pentru postul de premier al României, după ce PSD a câștigat alagerile, însă a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis.

loading...

Update. La ieșirea de la DNA, Sevil Shhaideh a declarat că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție și că se va folosi de toate mijloacele legale pentru a se apăra. Aceasta se consideră nevinovată.

„Am calitate de suspect, mai multe nu vă pot declara. În acest moment, mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am, să pot să analizez împreună cu avocatul documentele și pentru ce sunt acuzată”, a spus vicepremierul. De asemenea,Shhaideh nu a răspuns la întrebarea jurnaliştilor dacă îşi va da demisia după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar.

Potrivit unor surse, aceasta ar fi urmărită penal în dosarul ”Belina”,  în care anchetatorii vor să afle cum anume a trecut lacul cu același nume din subordinea CJ Teleorman, în administrarea Tel Drum. Pentru a fi cercetată de DNA, preşedintele Klaus Iohannis va trebui să dea aviz pentru începerea urmăririi penale, dat fiind că Shhaideh are calitate de ministru.

loading...
To Top