News

Kovesi îl liniștește pe Klaus Iohannis. De acum nu mai are griji

Soția lui Klaus Iohannis și nicio altă persoană din familia președintelui nu sunt anchetate de DNA, a declarat, duminică, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, potrivit ziare.com.

Întrebată dacă Carmen Iohannis sau vreo altă persoană din familia președintelui este anchetată de DNA, Kovesi a negat această informație. De asemenea, întrebată dacă a vorbit cu președintele Iohannis la începutul scandalului care a cuprins DNA, Laura Codruța Kovesi a spus că nu.

Mai mult, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus duminică, într-un interviu, că înregistrările difuzate de România TV, în care ea ar cere ”să se ajungă la domnul premier” nu sunt autentice, fiind prelucrate.

loading...

”Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuție pe care am avut-o în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut. (…) Acea ședință a fost una de lucru, operativă, în care s-a discutat situația dosarelor aflate pe rolul unei secții a DNA. Nu s-au discutat chestiuni publice, ci anchetele și dosarele aflate în lucru. (…) Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

”Ceea ce a apărut în spațiul public nici măcar nu respectă cronologia ședinței. Au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședinței, cu fraze și propoziții din altă parte. Și există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”, susține șefa DNA, referindu-se la termeni precum ”manca-ți-aș”, „curul pe dosare”, „decapați”.

Cât privește expertiza înregistrării, ”în cadrul dosarului penal s-a dispus o expertiză tehnică. Nu pot să dau detalii, pentru că ea va constitui probă la dosar”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.

loading...
To Top