Celebritati

Kovesi nu se lasă în cazul Dragnea – TelDrum. Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de DNA

Foștii directori Tel Drum au fost chemați să dea cu subemnatul iar ”lațul” se pare că este extrem de aproape de Dragnea în cazul Tel Drum. Surse apropiate anchetei au precizat că toți cei din acest dosar vor fi puși sub acuzare de către procurorii DNA în cel mai scurt timp.

Astfel, directorul Tel Drum, Petre Pitis, un apropiat al lui Liviu Dragnea, si Florin Neda, fost director adjunct, s-au prezentat vineri dimineata la DNA pentru audieri. Firma are numeroase contracte cu statul si se afla in vizorul procurorilor anticoruptie.

La intrare, Petre Pitis a declarat ca nu stie de ce a fost chemat si ca nu are cunostinta de vreo neregula, informeaza Realitatea TV.

Pitis si Neda au iesit dupa mai bine de o ora din sediul DNA, fara sa faca declaratii. Un avocat al companiei Tel Drum le-a spus jurnalistilor ca procurorii vizeaza fapte petrecute in 2015, cand compania a beneficiat de o finantare de 12 milioane de lei din fonduri europene pentru achizitionarea unui utilaj, informeaza Digi24.

UPDATE 12:50 – Conform Mediafax, avocatul Gheorghe Corbeanu le-a mai spus jurnalistilor ca Florin Neda este urmarit penal pentru inselaciune, iar News.ro informeaza ca pe bunurile suspectului s-ar fi pus sechestru.

loading...

Pe de alta parte, atat avocatul, cat si Petre Pitis au negat ca in acest nou dosar ar aparea si numele lui Liviu Dragnea.

„Cel putin eu nu stiu sa apara la momentul acesta”, a declarat avocatul iar Pitis le-a spus jurnalistilor: „M-ati innebunit cu personajul asta. Il cunosc pentru ca suntem din acelasi judet. Poate tocmai pentru ca suntem din acelasi judet s-a facut toata tevatura. Am jucat fotbal in liceu. N-are absolut nicio calitate (in Tel Drum, n.red.) „.

Procurorii sustin ca au dovezi ca banii nu ar fi fost folositi corespunzator, utilajul fiind achizitionat cu doar 8 milioane de lei, insa avocatul Corbeanu precizeaza ca restul banilor au fost folositi in scop complementar, pentru ca utilajul cumparat nu era suficient.

Acelasi avocat a mai precizat ca toti cei audiati au calitatea de suspecti in acest dosar, in total fiind vizate 4-5 persoane cu functii importante, informeaza Digi24. Urmeaza ca DNA sa remita presei un comunicat in care sa ofere detalii legate de acest nou dosar.

Conform relatarilor din mass-media, Tel Drum a avut de-a lungul timpului numeroase contracte cu statul si ar fi controlata de liderul PSD Liviu Dragnea, insa acesta a negat in permanenta.

loading...
To Top