Externe

La Chisinau „se pune” de un #Rezist

Deciziile judecătoreşti de invalidare a rezultatelor alegerilor de la Chişinău înseamnă, în opinia preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, anularea democraţiei în Republica Moldova şi instaurarea dictaturii.

loading...

În acest context, liderul PAS a anunţat formarea unei Mişcări de Rezistenţă Naţională, iar în urma convocării primei şedinţe a grupului de iniţiativă a Comitetului de Rezistenţă Populară s-a convenit crearea unor celule de rezistenţă a cetăţenilor, care vor deveni parte a acestei mişcări pe întreaga ţară.

”Situaţia prin care trecem este una foarte dificilă şi trebuie să ne pregătim de timpuri grele şi să ne implicăm într-o luptă care va dura, fiind conştienţi de acest lucru. Astfel că e nevoie să fim cât mai uniţi. Apelul nostru este pentru toţi cei care cred că noi, cetăţenii, trebuie să decidem cine conduce ţara. Facem apel ca în toată ţara să se creeze celule de rezistenţă a cetăţenilor, care vor deveni parte a acestor mişcări pe întreaga ţară”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă.

loading...

Totodată, politiciana a anunţat că în cadrul primei şedinţe a grupului de iniţiativă s-a convenit ca în fiecare săptămână să fie organizate acţiuni de protest împotriva dictaturii. În acest context, Sandu a specificat că primul protest la scara naţională va fi organizat duminică 1 iulie, la Chişinău în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Mai mult decât atât, preşedinta PAS a făcut apel către toţi cetăţenii care vor avea posibilitatea, vineri, 29 iunie, la ora 14:00, să vină la Comisia Electorală Centrală (CEC), menţionând că în cadrul şedinţei de vineri CEC urmează să ia act de decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) privind invalidarea alegerilor.

”În contextul situaţiei în care ne aflăm, după decizi abuzivă a CSJ de invalidare a rezultatelor alegerilor din Chişinău, venim cu următoarele revendicări către autorităţi: validarea alegerilor la Chişinău; anularea sistemului mixt; demisia şi urmărirea penală a preşedintelui CSJ şi a celorlalţi judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor şi anume Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Mâlii, Valentin Lastareţchii, Rodica Berdilo”, a adăugat Maia Sandu.

loading...