News

La doi ani dupa Colectiv, Macovei readuce subiectul în Parlamentul European acuzând PSD

Moment halucinant la o ședință a Parlamentului European. Un moment produs de Monica Macovei care la doi ani după tragedia de la Colectiv readuce subiectul în fața oficialilor atacând din nou Partidul Social Democrat. Pentru așa ceva ai nevoie de multă ură dar se pare că Macovei nu stă deloc rău la acest capitol. Să vedem ce a spus oficialilor din PE reușind să strecoare într-un al context ce dorea ea. Tactică interesantă. Ne întrebăm unde a învățat asta…

”5.000 de incendii omoară oameni în fiecare zi în Europa. Distribuirea urgentă a marilor arși între spitale europene cu secții speciale trebuie să fie reglementată în cadrul Mecanismului pentru protecție civilă. Am spus acest lucru în intervenția mea la dezbaterea din această după-amiază, din Parlamentul European, pe tema protecției împotriva incendiilor în clădiri. Am amintit și de tragedia de la Colectiv:

loading...

România a fost marcată de tragedia din Clubul Colectiv, un incendiu în care au murit 64 de persoane și am avut 147 de răniți, și avem. S-a întâmplat în 2015, era la putere guvernul socialist care este și astăzi. Și este responsabil. În România, și astăzi Normativul de siguranță la incendiu, P118, este vechi de 18 ani și este și acum blocat la Ministerul Dezvoltării.

În Uniune, toxicitatea fumului și produselor de construcție nu este testată. Chiar dacă fumul este cel mai mare ucigaș din incendii. 41% dintre victimele incendiilor sunt omorâte de gaz, fum și emisii toxice. Cerințele existente pentru testarea și etichetarea produselor de construcție pentru cazuri de incendii nu impun indicarea toxicității fumului.

Distribuirea urgentă a marilor arși între spitale europene cu secții speciale trebuie să fie reglementată în cadrul mecanismului pentru protecție civilă. Toate acestea trebuie să fie parte dintr-o strategie europeană, pentru că 5.000 de incendii omoară oameni în fiecare zi în Europa”, a susținut Macovei.

loading...
To Top