News

Lazăr face front comun cu Kovesi și îl ATACĂ pe Toader. Declarațiile celor doi

Procurorul general Augustin Lazăr face front comun cu șefa DNA și a precizat, marţi, înainte de întâlnirea cu procurorii şefi ai Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel din ţară, că este necesară o analiză a modificărilor propuse de ministrul Tudorel Toader la legile Justiţiei, deoarece unele dintre ele, dacă ar fi puse în aplicare, ar “afecta mersul justiţiei”, scrie news.ro.

„Pentru că mai mulţi colegi şi-au arătat îngrijorarea pentru propunerile care au fost expuse public de ministrul Justiţiei, a apărut că fiind necesară o analiză a procurorilor generali asupra principalelor probleme care au fost propuse pentru a se modifică legile justiţiei. Sunt câteva idei important a fi analizate pentru că, în măsura în care ele s-ar pune în aplicare ar afecta mersul justiţiei. Urmează să se analizeze de către procurorii generali şi vom prezenţa o sinteză după această şedinţă”, a declarat Augustin Lazăr.

El a mai arătat că procurorii generali ai Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel vor expune punctele de vedere ale colegilor din teritoriu.

loading...

Mai mult, Procurorii DNA au respins majoritatea propunerilor de modificare a legilor Justiţiei, așa cum au fost ele prezentate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit unui comunicat oficial al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au luat această decizie la Adunarea generală a procurorilor din cadrul DNA, care a avut loc luni. Procurorii spun că modificările la legile justiţiei reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind legile justiţiei, el anunţând modificări semnificative care vizează statutul procurorilor şi judecătorilor, organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

loading...
To Top