News

Legături bolnăvicioase? ActiveWatch: Să se verifice relația SRI cu Hexi-Pharma

ActiveWatch solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să verifice relația SRI cu Hexi-Pharma. Mai exact, organizatia vrea sa se verifice daca Serviciul Român de Informații a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigație cu privire la faptele Hexi-Pharma și a grupului de societăți conexate și, dacă răspunsul la întrebarea 1 este pozitiv, dacă SRI a informat vreuna dintre autoritățile competente cu privire la faptele constatate.SRI
ActiveWatch vrea sa mai stie dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI și societățile comerciale Hexi-Pharma sau cu vreuna dintre societățile comerciale care funcționează în conexiune cu Hexi-Pharma. Situatia din sanatate este destul de grava. Premierul Dacian Cioloș a cerut Ministerului Sănătății ca în cursul zilei de duminică să asigure o prelevare de probe a dezinfectanților folosiți în toate spitalele din țară.
Mircea Toma, Președinte ActiveWatch

Mircea Toma, Președinte ActiveWatch

„Obiectivul este de a recăpăta încrederea în produsele folosite pentru dezinfecție în spitale pentru că de aici au apărut problemele zilele trecute. (…) Vom testa produsele de dezinfecție. (…) Pe de o parte concentrația produselor folosite pentru dezinfecție, așa numitele biocide, dar și eficacitatea lor. În cursul zilei de mâine (duminică — n.r.) am cerut Ministerului Sănătății să se organizeze în așa fel încât să asigure o prelevare de probe din toate spitalele, o prelevare de eșantioane a produselor folosite acum pentru dezinfecție din toate spitalele, deci toate produsele, indiferent de proveniența lor, și din toate spitalele”, a spus Cioloș într-o declarație de presă la Palatul Victoria. El a adăugat că tot duminică eșantioanele de dezinfectanți de la cele 50 de spitale cu probeleme vor ajunge la ICECHIM.

loading...

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top