News

Legile Justiției – bătălia online. Petiții PRO și CONTRA. Cine a câștigat ”războiul”

Modificările care se doresc aduse Legilor Justiției au produs și reacții diverse în mediul online. În timp ce unii internauti consideră că acestea sunt bune și trebuie implementate repede, alții sunt de părere că este astfel lansat un atac la statul de drept așa cum au primit inspirație de la președintele Klaus Iohannis.

Astfel, două petiții au fost lasate în spațiul virtual, una pro iar alta contra. Să vedem ce spune fiecare dintre ele și cine a câștigat în bătălia semnăturilor.

Ne opunem proiectelor de legi propuse de către Ministrul Toader, deoarece lezează grav independența justiției

”Deoarece, de la instalarea sa în funcție, prioritatea numărul 1 a actualului guvern este favorizarea corupției și susținerea intereselor anumitor politicieni și oameni de afaceri condamnați sau urmăriți penal, ne exprimăm dezaprobarea față de propunerile de modificare a legilor justiției făcute de către ministrul Tudorel Toader, care reconfirmă intenția de a implementa OUG 13 sub o altă formă, în interesul și la comanda lui Liviu Dragnea, și în total dispreț față de sute de mii de cetățeni care au protestat în stradă din luna februarie încoace

Politizarea justiției ar contraveni grav principiului separării puterilor în stat într-o democrație fragilă cum este România și valorilor europene, în general, asumate de către țara noastră de-a lungul procesului de aderare la Uniunea Europeană”, se arată în petiția CONTRA modificărilor aduse de Tudorel Toader. Număr de semnături: 1.592.

loading...

Susținem proiectele de legi propuse de către Ministrul Justiției, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader

”Depășind afinitățile politice ale fiecăruia,  noi, semnatarii prezentei petiții, credem că nu degeaba românii nu au încredere în Justiție. S-a ajuns ca 80% dintre români să fie dezamăgiți. Sunt cunoscute numeroasele erori judiciare dintre care amintim: cazurile Țundrea, Constantin Mornea, Gheorghe Hogaş etc. Multe cazuri au fost înscenări pentru a satisface diverse comenzi politice și a elimina adversari politici ca  Dan Radu Rușanu, Paul Păcuraru, Dan Voiculescu și mulți, mulți alții.

În alte situații s-a mers până acolo încât au fost scoși, din complete, judecători. Cazul Mustață este revelator.

Toți oamenii de bună credință care au avut de-a face cu  Justiția au putut constata pe propria lor piele abuzuri, arbitrariu și nedreptate. Pe bună dreptate oamenii constată că Justiția a fost pervertită și este departe de a ceea ce ar trebui să fie. Adică un serviciu public de administrare a dreptății în care oamenii să aibă încredere.

S-a ajuns până acolo că Justiția a devenit o armă în mâna unor politicieni aflați la butoanele puterii. Situația a devenit intolerabilă și nu mai poate continua astfel.

În acest context, propunerile de proiecte de legi făcute de ministrul Tudorel Toader sunt necesare și binevenite. Acestea vin să repare modul de funcționare al Justiției și să recredibilizeze actul de administrare a dreptății în România”, se arată în petiția PRO modificări. Număr de semnături: 3.260.

loading...
To Top