News

Liberalii fug să se plângă la DNA. Gabriela Firea este vizată. Motiv ABSURD. Partidul Sistemului?

Nemulţumit că proiectul său de hotărâre vizând publicarea în format deschis a informaţiilor publice depus la Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei nu a fost supus încă dezbaterii, vicepreşedintele PNL, Ciprian Ciucu, acuză „un abuz în serviciu” şi anunţă că se va adresa Justiţiei.

„Din punctul meu de vedere, acesta este un abuz în serviciu. Nelăsându-ne să ne îndeplinim mandatul, refuzându-ne accesul la iniţiativa legislativă — care este un drept constituţional — din punctul meu de vedere, nu îmi lasă alternativa decât să mă adresez justiţiei. (…) Deci, probabil, ne vedem la DNA, doamna Gabriela Firea”, a spus Ciucu, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că publicarea informaţiilor publice într-un format needitabil (după ce la început ele erau în format editabil) reprezintă o ”formă de opacitate”.

loading...

„În momentul de faţă, Primăria şi instituţiile din subordine printează nişte documente, le scanează şi le urcă în format de fotografie needitabil. E foarte greu de urmărit şi de citit informaţia de pe aceste documente. Gândiţi-vă că sunt documente care au zeci şi sute de pagini.

Deci este o formă de opacitate. Aceste documente, înainte să fie tipărite, după care scanate, au fost la un moment dat într-o formă editabilă, ceea ce vreau eu să se întâmple este că aceste documente să fie puse pe site”, a explicat Ciucu.

Ce spune Bogdan Chirieac despre PNL

”PNL trebuie întâi să se lămurească cu sine dacă mai este un partid național liberal sau este o anexă a sistemului. Este foarte important acest lucru. Vă pare că PNL de astăzi seamănă cu PNL din perioada lui Crin Antonescu? Acel liberalism îl dorim pentru Romania. Apărarea democrației, drepturilor omului, grija pentru prosperitatea cetățenilor…În momentul acesta reprezentanții care apar în spațiul public ai PNL nu fac altceva decât să aplaude cătușele, cu orice preț dar numai să aplaude cătușele”, a precizat Bogdan Chiriac.

loading...
To Top