Liberalii sunt "fierţi" după ce PSD anunţă mai multe măsuri benefice românilor
News

Liberalii sunt „fierţi” după ce PSD anunţă mai multe măsuri benefice românilor

Liberalii în frunte cu Dacian Cioloş şi preşedintele Iohannis pare că nu prea sunt de acord cu măsurile care vin în sprijinul populaţiei. Asta dacă avem în vedere creşterea salariilor, dar şi eliminarea celor 102 taxe la care s-au opus cât au putut. Acum PSD vine iar să le dea coşmaruri.

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a susţinut că TVA general ar urma să scadă, de la 1 ianuarie 2018, de la 20% la 18%, iar impozitul pe dividende de la 5 % la 0%. Toate acestea se regăsesc în capitolul „Măsuri Fiscale” din programul de guvernare „Îndrăznește să crezi în România”.

Mai mult, impozitul pe venit ar urma să devină 10% de la 1 ianuarie 2018, pentru venituri mai mari de 24.000 lei anual, iar pentru cele mai mici de 24.000 de lei anual să devină 0% de la 16%. De asemenea, se intenționează eliminarea contribuțiilor pentru șomaj, concedii, creanțe salariale și risc de accidente.

loading...

Și impozitul pe terenul agricol ar urma să fie de 0 %, de la 46 de lei pe hectar, de la 1 ianuarie 2018, la fel și impozitul pe autoturisme cu o capacitate mai mică sau egală cu 1.600 de centimetri cubi, motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfă, etc.

PSD dorește înființarea gratuită de SRL-uri, cu un leu capital social, înființarea acestora să dureze o zi, iar contul bancar să fie gratuit.

Programul cuprinde o schemă de ajutor pentru start-up-uri care prevede alocarea sumei de 200.000 de lei pe proiect pentru un antreprenor, o finanțare pentru 10.000 de start-up-uri anual, și o procedură simplificată pentru depunerea și aprobarea proiectelor — online, o zi.

Documentul reafirmă eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 martie 2017, printre acestea fiind timbrul de mediu pentru înmatricularea auto, toate taxele de la Registrul Comerțului și taxele Radio-TV.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });