News

Liviu Dragnea a obținut o VICTORIE importantă pentru România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat sâmbătă prin intermediul unui mesaj pe Facebook că a vorbit cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru rezolvarea problemelor care a dus la un conflict diplomatic dintre cele două țări.

Liviu Drangea susține că va rezolva problema care a dus la închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic, fără a prezenta cum, iar în schimb Ungaria a convenit să reacorde sprijin pentru aderarea Românii la Organizația Economică de Cooperare și Dezvoltare, sprijin pe care maghiari au anunțat că și-l retrag ca forma de protest pentru închiderea liceului frecventat de etnicii machiari.

Redăm mai jos integral postarea lui Liviu Dragnea: 

Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri:

loading...

1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș.

2. #Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Am explicat că situația de la Tîrgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție.

La rândul său, premierul Orban a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog și a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru #OECD.

Aderarea României la această organizație este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an.

loading...
To Top