News

Liviu Dragnea, TAXAT ca la carte după mesajul adresat deputaților: E rușinos

„Stimați colegi va informez ca intentionez convocarea unei ses extraordinare a CDep in data de 2.08.2017 ora 15.00 pt perioada 2-4.08.17. Presedinte Liviu Dragnea“

”Ce să înțel din acest mes presc? Că L Drag mai are o id. Trăs? Ca și impoz pe gosp? Sau k preș PSD se gînd la o nouă moț de cenz. TEP (Totul este posibil). Subcons atf-ats (atoate făc și a toate știutorului) din fruntea part lui II (Ion Iliescu, nu doi roman) nu perm să ne lămur dak este vb de răst guv sau de tăierea pens spec ptr gen și col? Dacă unul din redacție ar scrie așa ceva, l-aș întreba mai întîi dacă este beat sau dacă nu cumva s-a prostit ieri noapte?

A fost cumva la o nuntă și a mîncat ceva stricat? Sau i-a căzut în cap un manuscris de slavă veche? Şi totuși, preș. Camerei Deputaților se adresează în acest fel aleșilor poporului (sau măcar aleșilor PSD)”, a scris jurnalistul Cornel Nistorescu după ce a văzut în ce hal a fost scris mesajul lui Dragnea care era adresat colegilor.

Acesta adaugă în editorialul din Cotidianul că faptul depășește nu doar imaginația noastră neantrenată cu asemenea gesturi, dar încalcă și normele de comportament ale unui membru al Parlamentului României. Ignoră și minima obligație privitoare la statutul politicianului. Aceea de a comunica. Parlamentul României nu se poate întruni nici în secret și nici pentru orice și nici prin prescurtări transmise în format „4iu k prez e oblig“.

”Aș putea să presupun că Liviu Dragnea a fost lovit în cap de soarele arzător al Greciei. Nu cred. De mai multă vreme, Liviu Dragnea ignoră în mod voit toate normele de comportament. Nu știu dacă din dispreț sau din necunoaștere. Rezultatul este același. Altfel, cum un om de stat să se adreseze colegilor săi în acest stil? Și fără să le spună despre ce este vorba.

loading...

Mai degrabă, sunt tentat să presupun că a scris un sms pentru o duduie (parlamentăriță sau nu) și că i-a venit, instantaneu, să le transmită și colegilor un mesaj, în același stil. Oricum, ridicolul mesajului este greu de măsurat.

Stilul ca stilul. Așa gîndește și așa se exprimă omul nostru din Alexandria. Problema este legată de instituțiile publice. Adică de felul în care se pregătește întrunirea Parlamentului. Mai frumos chemi cîinele la oi decît parlamentarii la ședință!

Care să fie scopul? Declarăm război Rusiei pentru incidentul cu Rogozin? Punem taxă pe peștele din Dunăre? Are Li Drag de gînd să-i interzică lui Viktor Orban participări la reuniuni politice în România? Vrea Dragnea să rezolve problema pensiilor speciale ale generalilor din servicii și armată? Bagă taxă pe mașinile second-hand ca să scoată niște sume suplimentare la buget?

De programul PSD, atît de frecat în declarații publice, nu poate fi vorba. „Li Drag“ ar fi precizat cu mîndrie. Ar fi arătat poporului (poporului PSD sau anti) că el lucrează de zor la împlinirea unui document de care ne-am plictisit (în sensul că s-a dovedit a fi mereu pe lîngă). Deci, ar trebui să fie ceva nou. Dacă este nou, este și necunoscut. Pentru că, dacă ar fi fost cît de cît discutat, ar fi transpirat într-o declarație a Liei Olguța Vasilescu. Sau a Gabrielei Firea.

Nu, sigur nu poate fi vorba de ceva care să fie necunoscut acestor cucoane. Asta înseamnă că este absolut nou și poate și original. Ceea ce ne obligă să tragem concluzia că a fost creat de Li Drag de la zero și direct în vacanță. A stat la soare, a adormit, și cînd s-a trezit, materia sa cenușie înfierbîntată i-a dictat să convoace Parlamentul României. A găsit o nouă soluție de făcut bani? A fost lovit de o nouă idee de a ajunge premier? A găsit o domnișoară cu care s-o schimbe pe Lia Olguța Vasilescu? Sau declară război și intrăm în stare de urgență?”, a mai susținut Nistorescu.

loading...
To Top