Life

Locuințe sociale, doar dacă nu ai un handicap. Primăria Capitalei a fost amendată

Caz scandalos! În baza unei hotărâri a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Primăria Capitalei a fost amendată cu 10.000 de lei. Motivul: persoanelor cu dizabilități li se dădea un punctaj mult prea mic atunci când voiau să obțină o locuință socială. Purtătorul de cuvânt al Colegiului CNCD, Istvan Haller, a declarat Primăria nu a justificat criteriile de acordare a locuințelor sociale și punctajele corespunzătoare acestora.handicap-ins

„Noi am citat de două ori Primăria, i-am cerut un punct de vedere, însă nu a răspuns absolut deloc, prin urmare nu aveam cum să nu constatăm discriminarea. (…) Există legea 448 referitoare la persoanele cu dizabilități care prevede că aceste categorii de persoane trebuie să beneficieze în mod prioritar de locuință socială. Or, la PMB se acordă patru puncte pentru persoanele cu dizabilități, în schimb revoluționarii primesc 20 de puncte. Deci, persoanele cu dizabilități erau în mod evident dezavantajate de acest sistem de punctaj, pentru locuințe sociale”, a precizat Haller Istvan.

Haller Istvan

Haller Istvan

loading...

El a menționat că această situație a fost analizată în urma unei autosesizări venite din partea unui membru CNCD.  Hotărârea a fost adoptată cu șapte voturi de către membrii Colegiului, după cum reiese dintr-un comunicat transmis de CNCD. Totodată, Colegiul CNCD recomandă revizuirea Hotărârii nr. 162/2015 a Consiliului General al Municipiului București în sensul asigurării echității în ceea ce privește accesul persoanelor din grupuri vulnerabile la locuințe sociale.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top