Lovitura lui Teodorovici pentru Guvernul PSD – ALDE: Trei măsuri DESFIINȚATE în Comisia…
News

Lovitura lui Teodorovici pentru Guvernul PSD – ALDE: Trei măsuri DESFIINȚATE în Comisia…

După ce au limitat substanțial aplicarea plății defalcate a TVA și au eliminat majorarea accizelor la carburanți, senatorii din Comisia de buget-finanțe au adoptat un raport negativ și la ordonanța Guvernului Tudose privind majorarea contribuțiilor sociale pentru contractele part-time. Practic, într-o singură ședință, comisia condusă de Eugen Teodorovici (PSD) a desființat trei dintre cele mai importante măsuri adoptate în ultimul timp de Guvernul PSD-ALDE.

loading...

Întâi, la propunerea lui Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, Comisia de buget-finanțe a modificat Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, în sensul ca măsura să fie obligatorie doar pentru firmele care au contracte cu statul.

Apoi, aceeași Comisie condusă de Teodorovici a decis eliminarea majorării accizelor la carburanți. Propunerea a fost făcută de reprezentanții PNL și a fost acceptată de ceilalți membri ai Comisiei, astfel că a fost eliminat articolul din Ordonanța Guvernului nr. 25/2017 care prevedea majorarea cu 0,16 lei/litru a accizelor la carburanți, în două etape, de la 15 septembrie și 1 octombrie.

loading...

Întrebat despre eliminarea supraaccizei la carburanți, Teodorovici a răspuns: „Atâta timp cât am fost promotorul unui Cod fiscal liberal, cum spun foarte mulți, cel mai liberal din Europa cum îmi place mie să cred, nu am cum să vin astăzi să accept o astfel de propunere, care, din păcate, se vede în piață, crează creșteri de prețuri”.

În fine, a venit rândul ca senatorii să discute și Ordonanța Guvernului nr. 4/2017, care i-a obligat, de la 1 august, pe angajatori să plătească contribuțiile pentru pensii și pentru sănătate la nivelul salariului minim brut pentru toți salariații, inclusiv pentru cei care au aveau contracte de muncă part-time. Potrivit Profit.ro, Comisia a decis să dea un raport negativ Ordonanței.

„Cred că este nejustificată o astfel de măsură, o impunere a obligațiilor de acest tip celor care au angajați part-time. Sunt costuri care cresc la angajator și pot fi și efecte de genul reducerii locurilor de muncă în regim part-time. E adevărat, e o zonă în care se produc multe ilegalități, dar nu poți să invoci un astfel de argument, atacând în sens negativ pe toți cei care sunt de bună credință”, a afirmat președintele comisiei de buget, Eugen Teodorovici.

În toate cele trei cazuri, rapoartele întocmite de Comisia de buget-finanțe ajung, spre dezbatere și vot, în plenul Senatului. Apoi, ultimul cuvânt îl are Camera Deputaților. Între timp, cele trei ordonanțe sunt în vigoare în forma adoptată de Guvernul Tudose și produc efecte.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });