News

Lovitură pentru Kovesi. CAB l-a eliberat pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat in dosarul Black Cube

Curtea de Apel Bucuresti l-a eliberat pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat in dosarul Black Cube. Dragomir se afla dupa gratii de mai bine de 3 luni, fiind acuzat ca ar fi comandat asa-zisa spionare a sefei DNA dr. Laura Kovesi. In urma cu 5 zile, TMB l-a achitat pe Dragomir in dosarul de la DNA, pentru faptele pentru care a fost tinut in arest 192 de zile.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, marti seara 27 decembrie 2016, eliberarea lui Dragomir in dosarul Black Cube. Practic, instanta a admis contestatia fostului ofiter SRI, aparat de avocatii Daniel Caraman si Alina Bica, fata de hotararea Tribunalului Bucuresti care decisese mentinerea in arest. Judecatorii CAB au decis ca masura arestului preventiv sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu.

loading...

Eliberarea lui Dragomir are loc la peste 3 luni de la arestarea sa preventiva. In 14 septembrie 2016, Daniel Dragomir a fost retinut de DIICOT si apoi arestat pe motiv ca ar fi comandat asa-zisa spionare a sefei DNA, dr. Laura Kovesi. De fapt, dupa cum s-a putut vedea ulterior nu a fost nicio actiune de spionaj ci de verificare a unor informatii chiar si publice despre sefa DNA.

In 22 decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la fals in inscrisuri, in dosarul DNA, dar achitat pentru acuzatiile de trafic de influenta si spalare de bani pentru care DNA a cerut arestarea sa si pentru care fostul ofiter SRI a stat dupa gratii 192 de zile. (sursa: luju.ro) (foto: adevarul.ro)

loading...
To Top