Lovitură URIAȘĂ pentru Kovesi și Lazăr. Și-au găsit nașul. Mulți se vor bucura
Celebritati

Lovitură URIAȘĂ pentru Kovesi și Lazăr. Și-au găsit nașul. Mulți se vor bucura

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a admis, astăzi, sesizarea trimisă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, către CCR, cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

loading...

„Atât în drept, cât şi în fapt, sunt întrunite condiţiile cumulative rezultate prin jurisprudenţa Curţii Constituţionale, în sensul existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Ministerul Public, parte a autorităţii judecătoreşti, pe de altă parte. Soluţionarea acestui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României şi Ministerul Public urmăreşte înlăturarea blocajelor instituţionale dintre cele două autorităţi publice constituţionale”, se arată în punctul de vedere al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, informează agerpres.ro.

Liviu Dragnea a anunţat, pe 13 septembrie, că a trimis acest document la CCR, demers făcut şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Conform documentului, decizia de a sesiza CCR vine ca urmare a refuzului procurorului şef al DNA de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă a Parlamentului României, de refuzul procurorului general, Augustin Lazăr, de a lua măsuri împotriva procurorului şef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale şi refuzul procurorului general de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr.213/P/2017 înregistrat pe rolul Secţiei de Urmărire penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General de pe lângă ÎCCJ.

loading...

Documentul mai spune, între altele, că nu există niciun motiv pentru care ancheta parlamentară trebuie să înceteze atunci când este demarată o anchetă judiciară, ele fiind proceduri cu natură juridică diferită, care se pot exercita în paralel şi nu se exclud una pe alta.

În sesizare se mai spune că printre persoanele care au fost citate în mai multe rânduri a fost şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, „care a refuzat să se prezinte, susţinând, pe de o parte, că este o problemă personală, iar, pe de altă parte, că procurorii nu se pot prezenta în faţa niciunui organ al statului, invocând, cu rea-credinţă, o falsă hotărâre a CSM”.

„În acelaşi timp, procurorul general, Augustin Lazăr, nu numai că a refuzat să ia măsuri împotriva procurorului şef al DNA, care a ignorat solicitările comisiei de anchetă, dar după ce s-a comunicat de către Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului General de pe lângă ÎCCJ că dosarul a fost clasat, a refuzat să înainteze, la solicitarea comisiei, copii de pe actele aflate în dosarul de urmărire penală, aşa cum rezultă din adresa nr. l792/ c/ 2017 din 14 iulie 2017. Comisia de anchetă a insistat prin mai multe adrese ca procurorul general să înainteze copii de pe dosar, să ia măsuri pentru a determina procurorul şef al DNA să se prezinte la comisie şi să răspundă la întrebarea „dacă în seara alegerilor a fost sau nu în casa lui Gabriel Oprea”.

Inițiatorii sesizării către CCR consider că refuzul lui Augustin Lazăr și al Laurei Codruța Kovesi împiedică realizarea funcţiei de control parlamentar, respectiv îndeplinirea în acest cadru a obiectivelor anchetei parlamentare, încălcând principiul colaborării loiale dintre autorităţile publice.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });