Lui Iohannis I S-A INTONAT IMNUL SECUIESC: Mulțumesc. Aveţi voci bune şi …
News

Lui Iohannis I S-A INTONAT IMNUL SECUIESC: Mulțumesc. Aveţi voci bune şi …

Klaus Iohannis a ajuns marți dimineață la Consiliul Judeţean Harghita în Miercurea Ciuc, pentru mai multe întâlniri cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale din Covasna și Harghita. Iohannis a fost întâmpinat de autoritățile locale cu imnul secuiesc, iar din reacţiile acestuia se poate deduce că acesta a fost un moment-surpriză.

Organizatorii au intonat imnul secuiesc după Imnul României. Iohannis nici nu a clipit. După imn, li s-a adresat organizatorilor: „Vă mulțumesc că mi-ați cântat. Aveți voci puternice și bune!”, potrivit evz.ro.

loading...

Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă a citit scrisoarea trimisă de Liderul Ținutului Secuiesc, în care acesta îi enumeră revendicarile maghiarilor din zonă. ”Exact pentru a vedea care sunt problemele oamenilor de aici am venit în vizită. Sunt convins că la sfârșitul zilei voi ști mai mult despre județele Harghita și Covasna”, a spus Klaus Iohannis, Miercurea Ciuc. Acesta a mai adăugat că nu toată lista de probleme ține de funcția sa, dar va încerca să găsesască rezolvarea tuturor problemelor care țin de instituția prezidențială.

loading...

Klaus Iohannis va participa la dezbateri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai asociaţiilor profesionale pentru a vedea care sunt problemele din secuime. De asemenea, acesta va vizita Complexul Monahal Şumuleu-Ciuc, Căminul „Sfântul Ştefan” din Miercurea Ciuc şi fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni.

În timpul întâlnirii, Klaus Iohannis a vorbit despre importanța vizitei sale și a pereneriatului dintre secuime și autoritățile de la București: „Au trecut mulți ani de când un președinte a pășit ultima oară aici in mod oficial. Am ținut special să vin personal în această zonă cu oameni puși pe treaba. Sunt sigur ca printr-un parteneriat puternic, nu mimat, se pot găsi soluții pentru problemele prezentate. Apreciez echilibrul liderilor locali din Harghita și Covasna. Izolarea acestor comunități nu este de natură să încurajeze progresul.”

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });