News

Macovei, declarații SCANDALOASE. Ce a putut să spună fosta procuroare…

Incredibil dar adevărat. Monica Macovei este un caz aparte! Ea face mai multe declarații scndaloase.

Procurorii care au instrumentat dosarul OUG 13 au fost puşi la zid, la ordin, de Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Monica Macovei, care acuză că distrugerea DNA merge înainte sub steagul PSD.

Inspecţia judiciară a declanşat o acţiune disciplinară împotriva procurorilor Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, acuzaţi de exercitarea funcţiei cu rea-credinţă în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a faimoasei OUG 13, demers catalogat drept o „execuţie la ordin” de europarlamentarul Monica Macovei.

loading...

„Să mai repetăm că hotărârile CCR se aplică numai pentru viitor? Inspectorii CSM ştiu asta, ceea ce înseamnă că asistăm la o „execuţie” a unor procurori DNA şi, că orice „execuţie”, este la ordin. Procurorii DNA au dat curs unei plângeri depuse în legătură cu posibile ilegalităţi legate de OUG 13 pe 2 februarie 2017, dar abia în 27 februarie CCR constata existenţa unui conflict constituţional între Ministerul Public şi Guvern. Cum ar fi putut şti procurorii că CCR va fi sesizată în legătură cu ancheta lor şi că va ajunge la concluzia că membrii Guvernului nu pot fi anchetaţi în legătură cu adoptarea unor acte normative, nici dacă ar fi putut comite şi fapte penale (ar fi sustras documente, ar fi primit mită etc) când au adoptat un act normativ?”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul întreabă, retoric, de ce Inspecţia judiciară produce o decizie „contrară chiar Constituţiei”, invocă decizia CCR care a apărut după declanşarea anchetei DNA şi induce „în mod fals impresia” că procurorii ar fi încălcat o decizie Curţii.

„Oare au primit ordin să găsească neapărat ceva la DNA, ca să poată ministrul Justiţiei să propună schimbarea unor procurori DNA cu funcţii de conducere? A început „execuţia” stalinistă? Sunt argumente că nu? Eu am unul că da, a început: Inspecţia judiciară a dat un prim comunicat că vrea să treacă la Ministerul Justiţiei imediat după ce Tudorel Toader a anunţat această modificare.

La Ministerul Justiţiei înseamnă sub comanda ministrului. Inspectorii care au dat acel comunicat de presă au arătat că nu mai au niciun fel de independenţă, din moment ce vor să treacă sub control politic, şi nu mai au nicio calitate morală să cerceteze disciplinar judecători şi procurori”, a precizat Macovei.

loading...
To Top