Mai rar. "Executat" ca la carte. Dan Tapalagă, "dezbrăcat" de secrete. Omul din spatele cuvintelor
News

Mai rar. ”Executat” ca la carte. Dan Tapalagă, ”dezbrăcat” de secrete. Omul din spatele cuvintelor

Jurnalistul Dan Andronic scrie în Evenimentul zilei un editorial zguduitor la adresa lui Dan Tapalagă de la HotNews. ”Nu a scris un cuvințel despre scandalurile în care era băgată Laura Codruța Kovesi, despre chefurile cu șefii SRI sau despre erorile grosolane ale Binomului. Acum a glăsuit. Stimulat de răscolirea adevărului despre arhiva SIPA. Un moment important în biografia sa”, își începe Dan Andronic editorialul.

loading...

Reacția lui Dan Andronic vine după ce Tapalagă a spus că dezvăluirile cu privire la Arhiva SIPA vin pentru că jurnalistul de la Evenimentul Zilei este implicat în dosare penale și vrea să scape. Mai mult, el vrea să îngroape lupta anti-corupție.

”Avea legături cu Florian Coldea, dar nu direct, ci printr-un intermediar, așa cum am mai aflat chiar din gura prim-adjunctului SRI, și nu putea fi văzut la K2 sau T14 pentru că participă doar la reuniuni restrânse. Puțină lume știe că Dan Tapalagă a fost consilierul politic și angajatul Monicăi Macovei pe când aceasta era ministrul Justiției, fiind purtătorul de cuvânt al ministrului.

A plecat de la EvZ în semn de protest pentru că s-a publicat un articol care o înfățișa pe Monica Macovei beată. Un jurnalist de la Evenimentul Zilei a aflat că, fiind la o reuniune intr-un restaurant din Costineşti, Monica Macovei, pe atunci ministrul Justiţiei, s-ar fi îmbătat şi ar fi spart, chiar, nişte pahare. A ieșit scandal, Dan Tapalgă și-a dat demisia în semn de protest.

loading...

A plecat din redacția EvZ direct la Ministerul Justiției ca purtător de cuvânt. Lucra cu preferata lui, Monica Macovei”, scrie Andronic.

Acesta mai precizează că poate deduce din logica pe care o aplică în raționamentele sale, că a luat parte la o operațiune de supunere a magistraților cu ajutorul Arhivei SIPA.

”Nu am dovezi că a copiat dosare cot la cot cu ceilalți, că a rescris hard-diskurile cu evidența operativă a SIPA. Nici măcar nu pot afirma că bârfele incredibile potrivit cărora a avut o relație furtunoasă cu Macovei, că s-au despărțit în stil italian după numai trei luni sunt adevărate, dar pot deduce din logica pe care o aplică în raționamentele sale, că a luat parte la o operațiune de supunere a magistraților cu ajutorul Arhivei SIPA”, notează jurnalistul.

Dan Andronic încheie editorialul EPIC: ”La final, i-aș pune o singură întrebare lui Dan Tapalagă: Când ai avut ultima dată cu adevărat curaj să scrii Adevărul? Așa cum l-ai cunoscut, nu cum ți l-au transmis alții. Cred că nici nu-și mai aduce aminte…”

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });